Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

346. és 347. nap: Nyulak a lávatortában

2014. március 16. - napfényposzt

Készítette: Keresztesi Barbara és Keresztesi Judit
Írta: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat – 2014. március 15. és 16. 
csokinyulak nyito04
         Egy igazán egyszerű showelemre lett volna szükség tegnap huszonkét óra huszonkét perckor, az asztalon álló csokoládényulak megfelelőnek tűntek. Láttam valahol azt a viccet, amelyikben egy leharapott fenekű csokinyúl beszélget egy fületlen másikkal, tehát csak a fordítás lett volna az enyém, azzal kínlódtam egy darabig, mert a magyar nyelv más, mint az angol, ezek a szép, szivárványos szavak… hajlékonyak, mint a köd: "- Fáj a seggem. - Mi?" ez lett volna kézenfekvő megoldás a „- My butt hurts – What?" eredeti mondatokra. De a vulgaritás ezúttal nem tett büszkévé, nem állítom indirekte, hogy máskor azzá tesz, ám nem is cáfolom. Hajnalig bíbelődtem a szöveggel, akkorra döglött be végleg. Hirtelen kitöröltem minden pontot és felkiáltójelet, a betűsorokat is, melyeket közrefogtak, majd megnéztem négy részt a Boston Legalból s mikor kivilágosodott, a két nyulat újra elővettem, és ekkor már tisztán lehetett látni, hogy ha képregény nem is lesz belőlük, desszert még lehet, csak túl bonyolultak, és betettem őket a mikróba. A csokoládés lávatorta elkészítése húsz perc, mindennel együtt. Az édesség elegáns, ideálisan belőle a vékony, szilárd tésztaburok alól olvadt csokoládé tör elő. Könnyelműség nem hinni a receptnek, s a masszát a kelleténél tovább a sütőben hagyni. Ekkor csak a torták közepe maradt folyékony, de egyéni csúcsok így is, sőt, két nap egy csapásra és ennél többet ma nem akarhatunk tőlem.

csokinyulak hozzavalok

Egy adag lávatorta hozzávalói: 
¼ csésze összetört csokoládé, ideálisan étcsokoládé, 
1 evőkanál vaj, 
1 nagy tojás, 
4 teáskanál cukor, 
1 teáskanál liszt, 
1 csipet só. 
csokinyulak 04
lavacake 01
lavacake 011
lavacake 02
A vajat és a csokoládét mikrohullámú sütőben fölolvasztom, majd összedolgozom. Egy tálban összekeverem a tojást és a cukrot, hozzáadom a lisztet, a sót, belekeverem a csokoládémasszát, és a tésztát egy kisméretű, kivajazott-kilisztezett sütőformában, 7-10 perc alatt, 195 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütöm. 
csokinyulak nyito03
Szia
Judit

Fotó: Keresztesi Judit

Tizennyolc nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.

Mi készült itt az elmúlt három napban?  

Háromszáznegyvenötödik nap: Masnik talpas poharakra
Háromszáznegyvennegyedik nap: Cseresznyés pite
Háromszáznegyvenharmadik nap: Nyuszifüles csomagok

kalendarium 112 
 A Merj Alkotni! 365+

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr55865331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása