Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

Háromszázhuszonhetedik nap: Tavaszi szívószálak

2014. február 25. - napfényposzt

Készítette: Keresztesi Barbara
Írta: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat – 2014. február 24. 
tavaszi szivoszalak nyito01
         Ketten ültek egy szobában, az egyetemi tanár és az a nő, akibe a tanár évtizedekkel korábban, egy külföldi útján szeretett bele. A késődélutánokat itt töltötték, a férfi az asztalka polc felőli oldalára srégen rácsúsztatott karosszékben aludt, a nő az ablak előtt álló kék fotelben olvasott. A férfi fölriadt, be kellene menni a tanszékre, mondta, mert ott hagyta a szemüvegét véletlenül. Azután rájött, hogy nem tud bemenni, mert a kocsija kulcsát is ott hagyta, de akkor meg hogyhogy itt áll a Ford a ház előtt, az nem lehet. Alkalmasint valahol a kulcsnak is itt kell lenni, állította, csak nem látja sehol, mert a tárgyaknak nincs most körvonala, és egy megszokott mozdulattal kivette a szemüveget a szvetter felső zsebéből, föltette, ránézett a kávézóasztalra, ahol meg a kulcsa hevert, amelyet diadalittasan föl is mutatott, hogy na, itt van ez a kocsi kulcs, nem tűnt el, megint szamárságokat beszéltél Zsuzsika. Zsuzsika belekortyolt a limonádéba és arra gondolt, hogy régebben megveszett az urának ezért a szórakozottságáért. 

tavaszi szivoszalak hozzavalok

A tavaszi szívószálak hozzávalói: 
fehér muffin papír, 
zöld keskeny florál tép, 
többszínű (magenta, ciánkék, lila, zöld és sárga) struktúrapapír, 
olló, 
zöld csíkos szívószál. 
tavaszi szivoszalak01
tavaszi szivoszalak02
tavaszi szivoszalak03
tavaszi szivoszalak04
tavaszi szivoszalak05
A muffin papírt kisimítom és négybe hajtom. Szélébe szirmokat vágok, a hajtásnál lévő csücskéből lemetszek egy kis darabot, így ha széthajtom, középen egy apró rés lesz látható, amin keresztül a szirmokat a szívószálra tudom húzni. A színes struktúrapapírt is négybe hajtom és egy, az előbbinél kisebb átmérőjű kört vágok belőle. Szélébe ugyancsak sziromformákat vágok, csücskét szintén levágom. A sárga papírból még kisebb szirmokat vágok. A zöld papírból készítem el a csészeleveleket, ugyanezzel a technikával. A zöld papírból kivágok még egy levelet. Először a csészeleveleket húzom föl a szívószálra, azután sorban a fehér sziromréteget, majd a színeset, végül a sárgát. A szívószálat a csészelevelek alatt betekerem florál téppel, az alsó részéhez érve hozzáfogom a zöld levelet, és ezt is körbetekerem a téppel. A tép akkor ragad, ha a zöld szalagot használat előtt széthúzom. A szirmokat kicsit összefogom, meggyűröm alul, hogy a virág feje szépen összeálljon. 
tavaszi szivoszalak nyito02
Szia
Barbi

Fotó: Keresztesi Barbara

Harmincnyolc nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.

Mi készült itt az elmúlt három napban?  

Háromszázhuszonhatodik nap: Köszönőkártyák
Háromszázhuszonötödik nap: Könnyű nap
Háromszázhuszonnegyedik nap: Mandulás pisztráng

kalendarium 112 
 A Merj Alkotni! 365+

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr925831653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása