Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

Kétszáznyolcvankettedik nap: Szóval, a pingvin

2014. január 13. - napfényposzt

Írta és készítette: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat – 2014. január 9. 
pingvin nyito02
         Ahhoz, hogy pingvinek vízisízhessenek el egy híd alatt, alapvetően pingvinekre van szükség, nem gondolom, hogy bármilyen logikai hiba volna ebben az állításban. A pingvinek fondant-ból születnek, fondant-ná lesznek, ez pedig egy axióma, s mint olyat, adottnak vesszük az érvelés során. A fondant alakítása közben különös szerszámokkal kénytelen játszani az ember: minisodrófával, mini-fondantszaggatóval például, melyeket az amerikai háziasszonyok ott tartanak a fogkefe mellett, de én még ilyeneket élőben nem is láttam, úgyhogy kupakokkal és ecsetekkel oldottam meg a feladatot. Létrejött ma két pingvin, ezek a prototípusok, az egyik megtévesztésig hasonlít Mel Brooksra.

pingvin hozzavalok

Hozzávalók: 
fondant, 
ételfesték: fekete, sárga, 
porcukor, 
ecset, 
kicsi műanyagkupakok.
pingvin 01
pingvin 02
pingvin 03
pingvin 04
A fondant-t átgyúrom, ha szükséges, margarint dolgozok hozzá. Három részre osztom, az egyik részt feketére színezem, a másikat sárgára, a harmadikat fehéren hagyom. A fekete fondant-ból, a fejnek és a törzsnek kisebb és nagyobb golyókat készítek. A golyókat egymásra helyezem, a fehér fondant-t egy ecset nyelével kinyújtom, kisebb és nagyobb köröket szúrok belőle. A kis kör a pingvin arca lesz, a nagyobb a hasa. A nagyobb kört oválissá alakítom egy késsel. A sárga fondant-ból kialakítom a lábakat és a csőrt, a feketéből vékony csíkot sodrok, kettévágom, és a pingvin nyakától kezdve az oldalára ragasztom. Ez lesz a pingvin szárnya. Fekete ételfestékkel szemeket rajzolok. 
pingvin nyito02
Szia
Judit

Fotó: Keresztesi Barbara és Keresztesi Judit

Nyolcvanhárom nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

plakat
>>> Az esemény Facebook oldala

Mi készült itt az elmúlt három napban?  

Kétszáznyolcvanegyedik nap: Szívecskés asztaldísz
Kétszáznyolcvanadik nap: A Bálna
Kétszázhetvenkilencedik nap: Teadélután

kalendarium 112 
 A Merj Alkotni! 365+

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr865755591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása