Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

Kétszázhatvanadik nap: Meghívó Mézeskalácsvárosba

2013. december 19. - napfényposzt

poszter1
Kedves Olvasó! 

         Idén negyedik alkalommal építjük föl a Mézeskalácsvárost Budapesten és szeretném, ha ebben a játékban Te is részt vennél. Ha elfogadod a meghívást, kérlek, erre a linkre kattintva regisztrálj egy telekért. 

         A fehérvászon Mézeskalácsváros egy bizalmi játék, egyben a mi családunk részvétele a közéletben. Mi biztosítjuk a terepasztalt, álljuk a rendezvény költségeinek nagy részét, és természetesen egy mézeskalácsházat is építünk évente. Ha részt veszel a rendezvényen, te és családod vagy barátaid építik majd a város épületeinek egyikét.

Helyszín: IX. kerület, Bálna, Fővám tér 11-12.
A mézeskalácstészta átvételének időpontja
december 27. délután 4 órától 6 óráig.

         Eddig minden évben, vagyis már háromszor volt komoly esélyünk arra, hogy januárban az üres terepasztalt nézzük majd mi, mindannyian. A játék tétje ugyanis minden évben az, hogy vajon anélkül, hogy különösebb nyomást helyeznénk bárkire, megtelik-e a mézeskalácsváros olyan épületekkel, amelyeket otthon, családi, baráti, bizalmi körben készítettek a résztvevők. Az önkifejezés jellegzetessége ugyanis, hogy akkor teljesedik ki általában, ha az alkotó önmaga lehet az alkotás pillanatában, vagyis védtelen, sebezhető, kiadja magát önkéntelenül. 
Önmagam kiadása nem könnyű feladat, bizalmi kérdés, s a bizalom egy veszéllyel teli állapot. Akkor beszélhetünk róla, ha a döntésből eredő lehetséges veszteség aránytalanul nagyobb, mint a szerzett előny. Minden más esetben egyszerű, mérlegelt döntésről lehet szó csak, amelyet amúgy is meghozna bárki, mert a vállalt kockázat elfogadható határértéken belül marad. A bizalom magában hordozza a szív megszakadásának lehetőségét. Kár, hogy ez a sebezhetőség az egyedüli, amely az önkifejezéshez kellő áramlatot táplálja, és kár, hogy az önkifejezés az élet alapja maga, mert ha nem így volna, ugyan ki akarna ezzel a tűzzel bármikor játszani?

A játékban nem történik más, mint, hogy a résztvevők családi, baráti körben összeépített házain önkéntelenül érzelmek, gondolatok, vágyak, titkok jelennek meg. Ezeket elhozzák és leteszik a terepasztalra, kvázi kiadva ezzel önmagukat. Az alkotások pedig védtelen biztonságban várakoztak a látogatókra, az elmúlt három alkalommal legalábbis így történt. 

         Idén egy gyönyörű helyszín fogadott be bennünket, a Duna-parti Bálna, a IX. kerületben. Majdnem minden eleme új ennek az idei játéknak, de a friss kezdet egyben lehetőséget kínál arra, hogy a meghívást ez évtől az egész városra kiterjesszük. A meghívó elkésettnek tűnhet, de van még öt nap a regisztrációból, az építésig pedig tizenkettő maradt, így talán nem olyan lehetetlen ez a vállalkozás. Nagyon örülnénk, ha eljönnél. Telkekért erre a linkre kattintva regisztrálhatsz, ugyanitt további információt olvashatsz a játékról. A regisztrációval automatikusan hozzájárulsz a rendezvény költségeihez, amit nagyon köszönünk. 

Remélem, hamarosan találkozunk. 
Üdvözlettel
Keresztesi Judit

Kapcsolódó tartalmak:
Interjú a 2012. évi Mézeskalácsvárosról
Kinyitott a Mézeskalácsváros
Közösségi alkotás: Mézeskalácsváros
Képek a készítőkről 

Fotó: Fischer Tamás

Száznégy nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

Mi készült itt az elmúlt három napban? 

Kétszázötvenkilencedik nap: Boszorkányos kopogtató
Kétszázötvennyolcadik nap: Mézeskalácsváros a Bálnában
Kétszázötvenhetedik nap: Forralt bor - mézeskalács

kalendarium 112 
 A Merj Alkotni! 365+

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr245698995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása