Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

Kétszázharminchatodik nap: Cukorangyal szalvétagyűrű

2013. november 24. - napfényposzt

Készítette: Keresztesi Barbara
Írta: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat – 2013. november 23. 
cukorangyal nyito03
         Talán már említettem, hogy az intézetben a barbarizmustól való eltávolodás a szakterületem, és hogy nem kezeltként vagyok regisztrálva abban az intézetben, ez mondjuk fontos. A munka lényeges részét teszi ki az asztali tárgyak értelmezése, ezt így, ebben a formában most egyszerűen csak fogadjuk el. Amikor különböző személyeket – itthon – arról faggattam rutinszerűen, hogy egy pillantást vetve erre a kis angyalkás szettre, mi jut rögtön eszükbe, egyesekben az a kérdés merült fel azonnal, hogy hova cipeli az angyalka a hátán azt a karikát vajon? Mások ehhez képest arra voltak kíváncsiak, hogy mi oka volt bárkinek rádrótoznia egy kerékre, kvázi kerékbe törni ezt a derék angyalkát, azt mondaná már meg nekik valaki? A tréfás, melankolikus, (tahó) barátok között ült itt egy angol fiú is, ő azt mondta, hogy milyen szép angyalkás szalvétagyűrű ez, olyan, mintha cukorból volna. Egyébként az angol mindig hoz virágot, ilyesmire lehet egy világbirodalmat alapozni.

cukorangyal hozzavalok

Hozzávalók: 
nyers fagyűrű, 
nyalókaminta
táblatű, 
terracotta angyal, 
piros csillám, 
fehér festék, 
arany drót, 
ragasztópisztoly, 
átlátszó lakk, 
aranyszínű akrilfesték, 
vörös akrilfesték,
kúpos fogó,
hobbiragasztó
cukorangyal 01
cukorangyal 02
cukorangyal 03
cukorangyal 04
cukorangyal 05
A fagyűrűt megfestem arannyal és vörössel. A friss felületet megszórom a csillámmal, és hagyom száradni. A száraz felületet lelakkozom. A mintát kinyomtatom, és a terrakotta angyalra teszem. A vonalat követve átszurkálom a mintát a táblatűvel. A terrakotta alapon a csíkokat felváltva fehérre és vörösre festem. Hagyom száradni. A vörös részeket átfestem ragasztóval, és megszórom csillámporral. Amikor megszáradt, lelakkozom a felületet. Az elkészült részeket a ragasztópisztoly segítségével egymáshoz ragasztom. Egy aranyszínű dróttal rögzítem az angyal a gyűrűhöz, a drótot kúpos fogóval eldolgzom. Fontos, hogy ne akadjon bele majd az asztalkendőbe. 
cukorangyal nyito02
Szia
Barbi

Fotó: Keresztesi Judit

Százharminckét nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

Mi készült itt az elmúlt három napban? 

Kétszázharmincötödik nap: Textil tejszínhab
Kétszázharmincnegyedik nap: Csillámos tobozdíszek
Kétszázharmincharmadik nap: Gyöngyös szalagfenyő

>>> Következő nap

kalendarium 112 
 A Merj Alkotni! 365+ projektben született összes poszt, egy lapon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr215653687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása