Készítette: Keresztesi Barbara
Írta: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat – 2013. november 19.
Ez a gránátalmás recept minden tekintetben ellentétje a szombatinak, ami - emlékeztetésképpen – a könnyűlovasságnak elegendő cukros karamellszószos, cukros fahéjas, cukros tekercs volt. Ez itt, pedig egy francia tempójú gyümölcsös krém, kis adag, elegáns ízvilág, fél óra ráfordított idő. A gyorsaság lelassul valamennyire, ha nincs otthon gránátalmaecet, mert annak elkészítése két hét körülbelül. De mit van mit tenni: a desszert gránátalmaecet, körte, narancslikőr, méz, joghurt, bors és tejszín keveréke. Tökéletes szerintem.
Hozzávalók:
2 nagyobb körte,
3 evőkanál gránátalmaecet,
3 evőkanál narancslikőr vagy sabra,
2 kávéskanál méz,
1,4 dl sűrű tejszín,
5 evőkanál krémes natúr joghurt,
1 kávéskanál kristálycukor,
frissen őrölt bors,
egy marék gránátalmamag.
A körtét meghámozom, kimagozom és vékony szeletekre vágom. A gránátalmaecetet, a likőrt és a mézet közepes tűzön összeforralom. Körülbelül öt perc elteltével félrehúzom, belekeverek egy kanál tejszínt és egy nagy csipet frissen őrölt borsot. A körtéket hozzáadom a sziruphoz és 2-3 percig közepes lángon párolom, majd lehúzom a tűzről. Közben a maradék tejszínt a cukorral és joghurttal habosra felverem. Kisebb poharakba töltöm a habos joghurtot, ráhalmozom a szirupos körtét és a tetejét megszórom a friss gránátalma maggal.
Szia
Barbi
Fotó: Keresztesi Judit és Keresztesi Barbara
Százharmincnégy nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.
Mi készült itt az elmúlt három napban?
Kétszázharmincegyedik nap: Pomponos szurkolói kesztyű
Kétszázharmincadik nap: A hó
Kétszázhuszonkilencedik nap: Karamellalmás-fahéjas csigák
>>> Következő nap
A Merj Alkotni! 365+ projektben született összes poszt, egy lapon.