Írta: Keresztesi Barbara - Merj Alkotni! 365+ rovat - 2013. augusztus 6.
Amikor Dustin Hoffman nőnek öltözve vett részt egy televíziós meghallgatáson, a producer azon gondolkodott, hogy a kameramannak vajon mennyire távoli képet kellene mutatnia, hogy a nő egy árnyalattal csinosabbnak legyen érezhető? A kameraman azt válaszolta, hogy az Ohio állambeli Clevelandig, ha hátrálna, az talán elég lenne. Ez onnan jutott eszembe, hogy ma két ételt fotóztunk be, az egyiket tisztes távolságból, mert bár leírhatatlanul finom, ha a kamerával a közelébe mentünk, nem akart annak látszani. Ez a szedres desszert más, fotogén, minden részletét szabadon engedte fényképezni.
Hozzávalók 4 pohárhoz:
40 dkg fekete szeder,
1 evőkanál porcukor,
10 dkg vajas keksz,
2 evőkanál olvasztott vaj,
360 g mascarpone,
115 g tejföl,
90 g porcukor,
2 dl sűrű tejszín,
1 teáskanál mandula esszencia.
A kekszet aprítógépben morzsává zúzom, majd hozzáadok egy kanál porcukrot és két evőkanál olvasztott vajat. Egy külön tálban összekeverem a krémsajtot, a tejfölt, a 90 g porcukrot és a mandula esszenciát. Egy másik tálban habot verek a tejszínből, és egy spatula segítségével összeforgatom a cukros krémsajttal. A szedret megmosom és lecsepegtetem.
Előveszek egy vizespoharat, beleszórok egy evőkanál kekszmorzsát, ezt követi 3 evőkanálnyi krémsajt és végül fél marék szeder. A műveletet még egyszer megismételem. A desszert tetejét meghintem keksszel és szedret halmozok rá. Tálalás előtt egy-két órára hűtőszekrénybe teszem.
Szia
Barbi
Fotó: Keresztesi Barbara
Kettőszázharminckilencedik nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.
Mi készült itt az elmúlt három napban?
Százhuszonhatodik nap: A jedi visszatérésének különös körülményei
Százhuszonötödik nap: Guacamole recept
Százhuszonnegyedik nap: A felhők keletkezéséről
>>> Következő nap
A Merj Alkotni! 365+ projektben született összes poszt, egy lapon.