Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

Százhatodik nap: Lebowitz autogrammedál

2013. augusztus 09. - napfényposzt

Írta: Keresztes Barbara - Merj Alkotni! 365+ rovat - 2013. július 16. 
lebowitz 05
         Arról beszélgettünk, hogy melyikünk, kihez lenne hajlandó sorban állni aláírásért. Judit azt mondta, hogy ő az egyetemen állandóan aláírásért áll sorban, de nem erre gondoltunk, hanem arra, hogy ha lehetne, kitől kérnénk autogramot. Ez olyasmi játék, mint a kivel találkoznál szívesen, ha visszamehetnél az időben, (a rajzfilmfigurák és a pasik a Mátrixból nem érnek). Fis Graham McPhersonnal íratna alá egy lemezt, Judit simán kivárná a sort Tim Roth-hoz. Én két napot lennék hajlandó áldozni arra, hogy Louis CK végül szignózza egy pólómat. Fran Lebowitz volna a másik, akire szánnék időt, bár mostanában nem írt sajnos, legutóbb a nyolcvanas években jelent meg két könyve. Akkor őt tartották a legszellemesebb nőnek Amerikában. Elenor Wachtelnek azt mondta tavaly egy CBC interjúban, hogy az övé nem írói blokk, hanem írói blokád.
         Van egy áramlat, amelyben az aláírásokat kihajtják drótból, és ékszereket készítenek belőlük. Én Lebowitz kézjegyéből formáztam ma egy medált.


lebowitz hozzavalok
Az autogrammedál hozzávalói:
virágkötő drót,
kúpos fogó, drótvágó,
aláírásminta,
fémszállal átszőtt, smaragd színű hímzőfonal.
lebowitz 03
lebowitz 04
A mintát kinyomtatom. Először egy szív alakú hurkot készítek a kúpos fogó segítségével, majd a drótot a mintára illesztem, és lassan a vonalakra hajlítom. A kézjegy végét is szív alakú hurokkal zárom. A drótot szorosan betekerem hímzőfonallal. Ha van nagyon vékony láncom, a medált erre akasztom, ha nincs, vágok egy darabot a fonalból, és azt használom lánc helyett. 
lebowitz nyito2
Szia
Barbi

Fotó: Keresztesi Barbara és Keresztesi Judit

Kettőszázötvenkilenc nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

Mi készült itt az elmúlt három napban? 

Százötödik nap: Keménykalapvicc
Száznegyedik nap: Kisfiú születik
Százharmadik nap: Csokipillangók

>>> következő nap 

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr435453062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása