Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

Kilencvennegyedik nap: Ribizli jégkrém

2013. július 26. - napfényposzt

Készítette: Keresztesi Barbara
Bevezető írás: Keresztesi Judit
 Merj Alkotni! 365+ rovat - 2013. július 4.

ribizlijegkrem nyito01
         Ma a szokottnál nehezebben ment a fotózás, ez a jégkrém valamiért nem akart jégkrémnek látszani, sokkal szívesebben nézett ki vesének, vagy egy frissen kioperált emberi nyelvnek. Jobban szerettem volna, ha ez a szervkereskedelmi vonal nincs jelen, és az jutott eszembe, hogy ha egy nehéz gyúródeszkát élére állítva a csempének döntenék, egy porcelánkannával kitámasztanám, és szorosan melléjük helyeznék egy vajtartót, két csészét azonos modorú tányérral, meg például egy pohárkészletet, az rengeteget segítene. És milyen igazam lett, a jelenet felállt, és dicsőséges volt, megváltozott tőle a világ, de amikor egy pillanatra elfordítottam a fejem a gyúródeszka megbillent, majd a porcelánt az üvegáruval együtt letolva a konyakőre, hazavágta az egész csendéletet. Később egy tányért teleszórtam jéggel és csak elrendezem rajta a jégkrémeket. 

A jégkrémeket Barbi készítette, és a receptet is ő találta ki:

Hozzávalók:
30 dkg ribizli,
2 db citrom,
friss gyömbér,
12 dkg cukor, 
1,2 dl víz, 
fehér rum (elhagyható)
6 db-os jégkrém-készítő forma. 
ribizlijegkrem 01
ribizlijegkrem 02
ribizlijegkrem 021
ribizlijegkrem 03
A cukrot a vízzel sziruppá főzöm. Lehűtöm. A ribizlit megmosom, a szemeket leszedem a szárról. A bogyókat átnyomom egy gyümölcsprésen. Kifacsarom a citromot. A hideg sziruphoz adom a citromlevet, a gyümölcslevet és a rumot. A levet a jégkrém-készítő formákba adagolom. A maradékot üvegbe töltöm, és limonádét készítek belőle.
ribizlijegkrem nyito03
ribizlijegkrem nyito02
Szia
Barbi

Fotó: Keresztesi Judit

Kettőszázhetvenkettő nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

Mi készült itt az elmúlt három napban? 

Kilencvenharmadik nap: Star Wars csipke
Kilencvenkettedik nap: Papírkutya
Kilencvenegyedik nap: Tea a töröknél

>>> következő nap 

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr555428313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása