Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

Mézeskalácsvárost építünk Budapesten

2012. november 24. - napfényposzt

„Oliver Fry: - Érdekelné egy film?
Eliot Garfield: - Úgy érti, forgassunk filmet? 
Oliver Fry: - Meg is nézhetünk egyet, de dolgozni benne, sokkal nagyobb élvezet.” 
Neil Simon

Írta: Keresztesi Judit - Nagycsillag rovat, Napfény Poszt - 2012. november 23.
DSC 6981
Our house in the middle of the street - Fotó: Fischer Tamás

         Erős belső késztetés, hogy kimenjek az utcára, és sok emberrel közösen építsek össze valamit. Nem viccelek, ez majdnem a lélegzéshez hasonló motiváció, eszembe jutnak feladatok, amik nem hagynak nyugodni míg készen nincsenek, éveket is hajlandó vagyok áldozni az életemből egyik másik megoldására. A mézeskalácsváros ebben a mostani formájában négy éve jutott eszembe. Mézeskalács, Karácsonykor, daaa, mintha büszke lehetnék arra, hogy december hatodikán eszembe jut a Télapó. (Eszembe is jutott, egy régi PR-es állásomban egy mikulásszakaszt szerveztem, Men In Red, akik győzelemre vitték a Karácsony szellemét, s ebből az  ötletből az a konkrét hasznom származott, hogy megismerkedtem a férjemmel, aki értelemszerűen akkor, abban a pillanatban, még nem volt a férjem.)

         A budapesti mézeskalácsváros – amihez hasonló legközelebb Norvégiában látható - úgy épül, hogy kiszámolom a költségeket, bátran kimondom a végösszeget, az illető szép, sötét öltönyös mecénás hüledezik, én méltatlankodom, a sorrendet nem tévesztjük el. Aztán megegyezünk, mindig megegyezünk. Barbi később meghirdeti a mézeskalácsváros játékot, aminek szigorú szabályzata kimondja, hogy bárkinek lehet háza a terepasztalon, persze a kész várost is megnézheti bárki, de részt venni a munkálatokban sokkal élvezetesebb.
         A tésztát én gyúrom be, az elmúlt években legalábbis így volt, idén, hogy még decembert sem írunk, de már majdnem hatvan városépítő jelentkezett, egy dagasztógép pártfogására is okvetlen szükségünk lesz. 
         A program december 9-én kezdődik, azok, akik addig itt regisztrálnak, azon a napon jöhetnek el az építőanyagért. Hazaviszik, kinyújtják, kisütik, összeépítik, feldíszítik, majd december 16-án visszahozzák, a helyszíni fogadáson a többi épület közé illesztik, és ott is hagyják, hogy a kivilágított mézeskalácsváros részeként év végéig látogathassa bárki, s hogy az űrből is tisztán kivehető legyen. 
         Tehát, kedves olvasó, ha az idei Mézeskalácsvárosban szeretnél egy telket jó kilátással a szökőkútra, vagy tudom is én, a Notre Dame-ra, és sütnél is egy házat a telekre az élmény kedvéért (más szóval anélkül, hogy cserébe bármiféle jutalom helyeződne kilátásba), akkor kérlek, regisztrálj erre a linkre kattintva. Ugyanitt a játék szabályairól is bővebben olvashatsz. 

Kellemes hétvégét! 
Üdvözlettel
Judit 
DSC 6919
Mézeskalácsváros a Napfény utcában, tavaly decemberben - Fotó: Keresztesi Barbi

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr304922780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása