Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

Bécs és a kardamomos csirke viszonyai

2012. október 18. - napfényposzt

„Van egy hattyús-történetem, 
… odaajándékozom neki …?”
Esterházy Péter

Írta: Keresztesi Judit - Nagycsillag rovat- Napfény Poszt - 2012. október 18.

becs nashmarkt
Naschmarkt Bécsben

Ez a férjem története, nem az enyém. Üzletet kötöttünk, nem egy előnyös üzlet, olyasmi, hogy ő átmozgat egy lakásnyi bútort Budáról Pestre, én meg leírom ide azt az öt mondatot, ami eszébe jutott. Bécsbe utaztunk a hétvégén, hogy megnézzünk egy szobrot, amit nem olyan régen állítottak ki a Múzeum Negyedben. Még nem készült el, vagy nem értek vele oda, vagy nem beszélünk németül. Úgyhogy kimentünk a piacra, és megittunk egy kávét. Ez a piac az uram biztos pontja, hacsak teheti kimegy oda, hogy elmondása szerint, otthon érezze magát. Bort ittunk, mandulát ettünk krémsajttal töltött datolyával, meg kenyeret olyan humusszal, de olyannal… Karamell a váltópénz azon a helyen, mentaillat árad mindenfelől.

Itthon főzött egy indiai ételt, mondta, hogy ezt ebben a posztban meg kell említeni, mert ennek szerinte köze van a török-osztrák, urbánus keleti élményhez, bólintottam, van, végül is India, Kelet felé esik. A kardamomos csirkéhez a kardamom tokokat a férjem a Karinthy utcáról, a szír boltból szerzi be, a chili paprika és a koriander az indiai fűszerestől érkezik, a Wesselényiből. 
szir center
Szír Center a Karinthy utcában


>>> Kattints ide a kardamomos csirke receptjéhez.
szep kis india
Szép Kis India a Wesselényi utcában


Fotó: Keresztesi Barbara - szerzői jogok - Creative Commons by-nc-nd

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr414857131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása