Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

Hot dog, pikáns szósszal

2012. augusztus 04. - napfényposzt

Írta: Keresztesi Judit - Zseniális falatok rovat, Napfény Poszt - 2012. augusztus 4.

hotdog montazs 01
Hozzávalók (4 adaghoz)

4 hot dog kolbász, vagy virsli
4 hot dog kifli,
egy kis kanál mustár,
sajt,
a szószhoz:
1 fej vöröshagyma apróra vágva,
1 gerezd fokhagyma, összetörve,
1 kis darab póréhagyma, vékonyra szeletelve,
1 chili kimagozva, apróra vágva,
4 nagy paradicsom, leforrázva, héjától megtisztítva, felkockázva,
1 nagy evőkanál kristálycukor,
2 nagy evőkanál vörösborecet,
olívaolaj,
ízlés szerint só, bors.

A szósz elkészítése: 

DSC 0099
1. A chilit a vöröshagymával és a póréhagymával együtt az olajra dobjuk és enyhén megpároljuk.
DSC 0134
2. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kockára vágott paradicsomot, a borecetet, a cukrot, valamint az ízlés szerinti sót és borsot. A hozzávalókat hirtelen összesütjük, majd 200 ml vizet öntünk a serpenyőbe, és közepes lángon, sűrű szószt főzünk.
DSC 0165
3. Főzzük meg a virsliket. Melegítsük, vagy pirítsuk meg a kiflit. Állítsuk össze a hot dogot: sajt – szósz – virsli – szósz - kevés mustár. A mustár jól kiegészíti a szószt, de túl nagy mennyiségben elnyomja az ízét. 
DSC 0186

Fotó: Keresztesi Barbara - szerzői jog: Creative Commons Magyarország 2.5 - Nevezd meg a szerzőt és a forrást! Ne add el! Ne változtasd meg! - feltételek mellett szabadon publikálható

Ha tetszett a recept >>>kattints ide és iratkozz fel a hírlevelünkre.

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr574694958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása