Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

Háromszázhatvannegyedik nap: Csípős halszószos csirkeszárnyak

2014. április 05. - napfényposzt

Írta és készítette: Keresztesi Judit
Szerkesztette: Keresztesi Barbi
Merj Alkotni! 365+ rovat - 2014. április 2.
pikans szarnyak nyito01
         Ez az utolsó előtti nap. Lawrence Dai,  egy túl sok idővel rendelkező tizenkilenc éves  fiú a Northwestern Universityről,  2010-ben elindított egy háromszázhatvanötös blogot, amelyiken arról írt, hogy egy évig minden nap megnézte, amint Julie Powell egy évig minden nap főz, és annak a blognak az utolsó előtti napjára Dai már tudta, amire később én is rájöttem, hogy senkinek nem szabadna háromnál többször látnia egy Nora Ephron filmet. A mi blogunk Lawrence Dai nyomán indult el, így indirekte arról is ő tehet, hogy én e miatt a blog miatt most boldog vagyok. Dai nagy árat fizetett azért, hogy én így érezhetek, mert az utolsó előtti napon ő már nem szerette a Julie and Juliat, a DVD-t leginkább  kivágta volna az ablakon, úgy tudom, két napra rá ki is vágta, és azóta hallgat. Ma, a finálé előtt, csípős halszószos csirkeszányakkal adózunk Lawrence Dai emlékének. Dai valami távol keleti amerikai, fogalmam sincs, honnan való pontosan, az étel, amiről most hallunk kínai. Tudom, hogy ez amolyan Bukarest vagy Budapest problémához vezet, és tegnap az egyik csatornán szakértettek is a nindzsákról egy ázsiainak, hogy te biztosan egy nindzsa leszármazottja vagy – mondta a riporter - és a fickó felelte, hogy a ninzsák kínaiak, én meg koreai vagyok, az isten szerelmére, és értem a felháborodást, de akkor is, ez minden, amit most tenni tudok.

pikans szarnyak hozzavalok

Hozzávalók: 
500 ml víz, 
250 ml barnacukor, 
177 ml ecet, 
79 ml szójaszósz, 
79 ml halszósz, 
2 gerezd fokhagyma, lereszelve, 
2 teáskanál reszelt gyömbér, 
1-2 chili, fölkarikázva, 
csirkeszárnyak. 

A kókuszos rizs hozzávalói: 
1 bögre rizs, 
400 ml kókusztej, 
fél bögre víz, 
1 teáskanál só. 

Továbbá: 
citromcikkelyek, 
pikans szarnyak 02
A vizet egy lábasba öntöm, hozzászórom a cukrot és fölforralom. Amikor a cukor elolvadt, a sziruphoz öntöm a szójaszószt, a halszószt, az ecetet, beledobom a fokhagymát, a gyömbért és a chilit. A szószt gyöngyözésig forralom, majd húsz percen át alacsony lángon főzöm. A sütőt 180 fokra melegítem elő, a szárnyakat egy tepsibe helyezem, majd rájuk öntöm a szósz egy részét. Húsz percen át párolom a húst, majd meglocsolom a maradék szósszal, és készre sütöm. A rizst leöntöm a kókusztejjel és annyi vízzel, hogy éppen ellepje, megsózom és megfőzöm. A szárnyak mellé citromgerezdeket adok. 
pikans szarnyak nyito02
Szia
Judit

Fotó: Keresztesi Judit

Egy nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.

Mi készült itt az elmúlt három napban?  

Háromszázhatvanharmadik nap: Arany tojás
Háromszázhatvankettedik nap: Ujjlabirintus
Háromszázhatvanegyedik nap: Ánizsos illatosító

kalendarium 112 
 A Merj Alkotni! 365+

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr515943686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása