Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Háromszázötvenedik nap: Papírvirágos csuklódísz

2014. március 22. - napfényposzt

Készítette: Keresztesi Barbara
Írta: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat – 2014. március 19. 
corsage 01
         Miről írjunk akkor, kérem? – érdeklődött a nő. Én olvasom magát, maga írjon, amiről akar – felelte a férfi. A nő arra gondolt ekkor, hogy ilyet már gondolt máskor is, ez a férfihang a fejében arról szeret olvasni, hogy ő egy nőről ír, ezt is tudta valahonnan. Elmondok magának egy történetet – mondta vagy csak gondolta végül a nő - egy nőről, egy másikról. A férfi, akibe az a nő akkoriban beleszeretett, kedvelte a nőt, de még nem tudta, mennyire. Óvatos volt, azt latolgatta, mi lehet a hatótávolsága egy ilyen vonzalomnak, meddig érezhető, már, csak azért, hogy meddig kellene menekülni előle, ha úgy adódna. Megnehezítette a dolgokat, hogy írt a nő egy vallomást a férfinak, melyet egy kávézás alkalmával megmutatott egy írónak, mert ő, az író is szokott szövegeket írni, mondta a nő. Az író bólintott, mert kétségkívül szokott. Az üzenet mindent nyíltan kimondott, de ténylegesen tényleg mindent, ettől megijedt az író is meg a nő is, aki az sms tekintetében ugyancsak írónak számított. - Elküldted már? – kérdezte esetlenül az író. A nő bólintott. - Akkor, hibátlan – mondta az író.
         Barbi elkészítette egy esküvői kellék tervét papírvirágokból. A csuklódíszt délután fényképeztem le, közben fejben fogalmazgattam hozzá egy történetet, a háttérben az A-moll hegedű koncert ment, nem akartam mást, ha lehettem volna bárhol, akkor is ott lettem volna. 

corsage hozzavalok

Hozzávalók: 
széles, fehér szaténszalag, 
tű, 
cérna, 
olló, 
ragasztó, 
3 darab papírranunculus minta, (forrás: elli.com). 
corsage 01
corsage 01
corsage 01
corsage 01
 A mintákat kinyomtatom, kivágom. Egy kisméretű papírgalacsint gyúrok, és színével kifelé az egyes szirmot köré simítom, az alját összenyomom. Az alján lévő számot beragasztózom, és a 2-es számú szirmot kissé elfordítva, köré hajtom. A szirmok tetejét körömmel óvatosan benyomom. A 8-as számú sziromig ismétlem az előbbi műveleteket. Három virágfejet készítek. A csuklóm köré a szalagból masnit kötök, végeit méretre vágom. A szalagon bejelölöm a virágok helyét. Leveszem a csuklómról és a virágokat a helyükre öltöm. Azokat a szirmokat, amelyek egymással érintkeznek, összeragasztom. A díszt a csukómon masnira kötöm. 
corsage nyito02
Szia
Barbi

Fotó: Keresztesi Judit

Tizenöt nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.

Mi készült itt az elmúlt három napban?  

Háromszáznegyvenkilencedik nap: A papírnő
Háromszáznegyvennyolcadik nap: Damasztnyúl
346. és 347. nap: Nyulak a lávatortában

kalendarium 112 
 A Merj Alkotni! 365+

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr105873402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.