Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Százhatvanadik nap: Születésnapi óriásgyertyák

2013. szeptember 10. - napfényposzt

Készítette: Keresztesi Barbara
Bevezető írás: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat - 2013. szeptember 8.
oriasgyertya nyito01
         A papírcsövek az organzával és a selyempapírokkal érkeztek, de csak akkor tűntek elő, amikor az anyag már lefogyott róluk. Normálisan a szemétbe kellett volna kerülniük, de errefelé nem zajlanak normális események, így a hengerek, minthogyha csak Marcell Duchamp piszoárja lennének, díszhelyet kaptak a szekrény tetején. Azt hittem, hogy csütörtökön a húgom késő estig az egyetemen lesz, és le is jegyeztem a szándékot, az én szándékomat piszkozatban, hogy aznap délután rendet teszek a lakásában. Azt is megemlítettem magamnak - most olvasom vissza -, hogy ezt nem szereti majd, sőt, korábban mintha utalt volna rá, hogy ha még egyszer átrendezem a holmiját, kitöm. De nem ez tartott vissza végül, hanem az, hogy az órái nem csütörtökön voltak mégsem, és ez nagyon jó hír, mert ha aznap vannak, akkor első dolgom lett volna, hogy kihajítom ezeket a papírgurigákat az ablakon. És ha ez megtörténik, akkor az is biztos, hogy mielőtt Barbi dudorászva kipreparál, még elzavar új gurigákért a régiek helyett, mert nem lett volna miből elkészítenie ezeket az aranyos óriásgyertyákat a hétvégi ünnepségre.

oriasgyertya hozzavalok
Hozzávalók:
papírhengerek,
színes és fehér akril festék,
ecset, rongy,
fehér kartonlap,
CD lemez,
ceruza,
olló,
fehér spárga,
cellux,
ragasztópisztoly.
oriasgyertya 01
oriasgyertya 02
oriasgyertya 03
oriasgyertya 04
oriasgyertya 05
A hengereket színesre festem. Az oldalukra spirálvonalban fehér csíkot húzok. A fehér kartonra a CD lemez segítségével kört rajzolok. A kört kivágom, megjelölöm a középpontját, majd félbevágom. Levágok a spárgából egy darabot, majd ráragasztom a félkörre úgy, hogy áthaladjon a középpontján. A félkört kúppá tekerem, és összetűzöm. Ez lesz az óriásgyertya kanóca. A kúpot ragasztópisztollyal rögzítem a henger egyik végére.
oriasgyertya 06
oriasgyertya nyito02
Szia
Barbi

Fotó: Keresztesi Judit

Kettőszázöt nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

Mi készült itt az elmúlt három napban? 

Százötvenkilencedik nap: Minitorták díszcsomagolásban
Százötvennyolcadik nap: Fűszeres bőrradír
Százötvenhetedik nap: Eligazító tábla

>>> Következő nap

kalendarium 112 
 A Merj Alkotni! 365+ projektben született összes poszt, egy lapon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr455505442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.