Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Száznegyvennegyedik nap: Kecskesajtos szendvics, áfonyával

2013. augusztus 23. - napfényposzt

Recept: Keresztesi Barbara
Bevezető írás: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat - 2013. augusztus 23.
afonyas paradicsom nyito01
         Volt egy nap ezen a nyáron, amikor semmi mással nem voltam elfoglalva, csak sírtam, és Barbi kezembe nyomta a kamerát, hogy fényképeznék le egy málnakrémet zokogás közben, akkor talán valami kis hasznomat is lehetne venni. Nem hitték, hogy lesz belőle anyag, a gép inkább csak terápiás célokat szolgált, mint egy állatsimogató, ám amikor leadtam a képeket azt mondták, hogy tűnjék ez bár érzéketlenségnek részükről, de talán jót tenne a projektnek olykor egy kis szomorúság.
         Az ételfotózás nem ismer pardont. A nagyok elbíbelődnek a beállítással, alkalmasint félnapokat is. Az egyik egy áfonyás salátát készített tavaly ilyenkor, és amikor úgy érezte, hogy kevés a piros szín a tányéron, beletépkedett egy, a szobanövények közül impulzíve kinézett színpompás, bár mérgező broméliafélét is. Egy másik, egyébként nagyon, nagyon jó ételfotós pedig négy kis rózsaszín gyufafejet helyezett el a pávakék porcelánon feladott csokoládés tortaszelet mellé, mert a leheletnyi pink szépen egészítette ki az összképet.
         Az itt megjelenített fotókon egy kecskesajtos áfonyasaláta látható, a köményes öntettel és a baguette- tel igazán tökéletes szendvicset alkotva, de nincs benne filodendron, egyáltalán.

afonyas paradicsom hozzavalok
15 sárga koktélparadicsom,
4 szilvaparadicsom,
15 dkg áfonya,
10 dkg kecskesajt,
2 teáskanál sűrű tejszín,
só, őrölt kömény,
egész kömény,
vörösborecet,
baguette.
afonyas paradicsom 01
afonyas paradicsom 011
afonyas paradicsom 04
A paradicsomokat megmosom, és kettévágom. Az áfonyát megmosom, lecsepegtetem, majd hozzáadom a paradicsomhoz. A salátát egész köménnyel szórom meg, majd hozzáadom a kockára vágott kecskesajtot. Egy külön tálkában összekeverem a tejszínt, a sót, az őrölt köményt, és a vörösborecetet, majd az elkészült öntetet a salátára öntöm. Egy fél baguette oldalát bevágom, megtöltöm a salátával. 
afonyas paradicsom 02
afonyas paradicsom 03
Szia
Barbi

Fotó:  Keresztesi Judit

Kettőszázhuszonkettő nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

Mi készült itt az elmúlt három napban? 

Száznegyvenkettedik nap: Ezalatt Brazíliában...
Száznegyvenegyedik nap: Kávés bőrradír
Száznegyvenegyedik nap: Elefántfogkrém

>>> Következő nap

kalendarium 112 
 A Merj Alkotni! 365+ projektben született összes poszt, egy lapon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr535473899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.