Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Száznegyvenegyedik nap: Elefántfogkrém

2013. augusztus 20. - napfényposzt

Készítette: Keresztesi Barbara és Fischer Tamás
Bevezető írás: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat - 2013. augusztus 20.
elefant fogkrem nyito01
         Arthur Jeffries, PhD, egy tudományos gyerekműsort vezetett korábban. Dr. Sheldon Cooper csak később bérelte ki magáncélokra, erre az volt az oka, hogy találkozni akart az emberrel, aki miatt kísérleti fizikus lett, és véletlenül sem rakétatudós, mint ahogy azt nővére terjesztette róla. Rakétatudós, milyen megalázó – gondolta Dr. Cooper. Akkor már nyugodtan mondhatná, hogy hídpénzt szedek a Golden Gate hídon.
         Aztán ott van Tudós Fószer (Science Dude), aki miatt Dr. Jack Hodgins lépett tudományos pályára. Amikor szabadideje engedte, Hodgins felnőttként is nézte a tévében a kísérleteket, és valahányszor Dude kimondta az „el-képesztő” szót, Hodgins legurított 3 cent tequilát a torkán. Így a show végére Dr. Hodgins olyan mattrészeg volt, hogy nem találta az ajtót, amelyről egyébként akkorra már szentül hitte, hogy egyből az univerzumra nyílik.
         Az úgynevezett elefántfogkrém játékot Fis, Karl Nelsontól, a Csodák Palotájának megfeleltethető Ohio állambeli Imagination Station tudományos főmunkatársától tanulta. Nekünk csak háromszázalékos hidrogén-peroxidunk volt, az ő harmincszázalékos oldatával szemben. Ez a fogkrém, egyszersmind tűzijáték helyetti színorgona kevésbé drámai, mint Nelsoné, de még mindig nagyon érdekes.

elefant fogkrem hozzavalok
Hozzávalók:
5 dl 3% -os hidrogén-peroxid oldat,
5 csomag száraz élesztő,
5 db 0,5 literes pet palack,
sniccer,
duct tape,
mosogatószer,
5 féle ételfesték,
gumikesztyű,
tepsi.
elefant fogkrem 01
elefant fogkrem 02
elefant fogkrem nyito02
A palackok közepéből kimetszek egy 8 cm-es darabot. A két végső darabot összeillesztem, és körberagasztom a tape-pel. Az így elkészült mini üvegeket sorban a tepsibe helyezem. A palackokba 1-1dl peroxidot töltök. Néhány csepp ételfestéket és mosogatószert nyomok a folyadékra. Összerázom a palackok tartalmát. Rászórom az élesztőt, újra meglötyögtetem a palackot, hogy belekeveredjen az élesztő.

elefant fogkrem nyito03
Szia
Barbi

Fotó:  Keresztesi Barbara

Kettőszázhuszonnégy nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

Mi készült itt az elmúlt három napban? 

Száznegyvenedik nap: Szélforgók
Százharminckilencedik nap: Két polip és egy garnéla virsli
Százharmincnyolcadik nap: Nyakkendőjelenet a Bistro Mornarban

>>> Következő nap

kalendarium 112 
 A Merj Alkotni! 365+ projektben született összes poszt, egy lapon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr815468791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.