Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Százharmincötödik nap: Gyömbéres szederlekvár

2013. augusztus 16. - napfényposzt

Készítette: Keresztesi Barbara 
Bevezető írás: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat - 2013. augusztus 14.
gyomberes szeder nyito02
         Amikor Angliába kerültem, körülbelül annyira ismertem a nyelvet, mint az a spanyol inkvizítor, amelyik Fekete Viperát vallatta. Igazán nem kevés hazai nyelvóra állt mögöttem, de az ottani dialektus árulást sejtetett; hogy vagy nem angolt tanítottak nekem itthon, vagy ott én nem Angliában vagyok, ezt hirtelen nem tudtam eldönteni. Azóta javultam azért. Nem írok jól, de tűrhető az akcentusom, és amikor megkérdezik, hogy honnan van, általában azt szoktam felelni, hogy a Fekete Viperától tanultam.
         A fekete szederből készült lekvárhoz jutott eszembe ez a történet Fekete Viperáról. Ez van olyan titokzatos eredetű asszociáció, mint az, amelyikben egy "tiszta zene" reklámszlogenhez egy mosógépet rendeltem. Azt is nagyon sajnálom. 
         Ez a feketeszeder-lekvár friss gyömbérrel készült, és szakít a lekvárok eseménytelenségével. Az egyik legkülönlegesebb íz, amit ebben a műnemben valaha kóstoltam. 

gyomberes szeder hozzavalok
Hozzávalók:
1 evőkanál apróra vágott friss gyömbér,
1,6 kg szeder,
3:1-ben befőzőcukor,
4 kisebb befőttesüveg,
nyomtatható címke,
découpage ragasztó, ecset,
karamell színű, vékony szatén szalag,
barna vászon anyag,
olló.
gyomberes szeder 02
gyomberes szeder 03
gyomberes szeder 031gyomberes szeder 04
A szedret megmosom, majd levét kipasszírozom. A magokat eldobom. A gyümölcsvelőhöz keverem a befőző cukrot és a gyömbért. A keveréket felforralom, és még forrón belekanalazom az üvegekbe. A tetőket felcsavarom, majd az üvegeket egy percre fejre állítom. A címkéket kinyomtatom, körülvágom, és felragasztom az üvegekre. A vászonból köröket vágok, és szalaggal az üvegek tetejére kötöm.
gyomberes szeder nyito01
Szia
Barbi

Fotó:  Keresztesi Barbara

Kettőszázharminc nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

Mi készült itt az elmúlt három napban? 

Százharmincnegyedik nap: Kavicstalpak
Százharmincharmadik nap: Folyóparti amőba
Százharminckettedik nap: Hideg dinnyeleves (Tinnyeleves)

>>> Következő nap

kalendarium 112 
 A Merj Alkotni! 365+ projektben született összes poszt, egy lapon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr865463309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.