Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Százharminchatodik nap: Szederlekváros csirkeszendvics, spenóttal

2013. augusztus 16. - napfényposzt

Recept: Keresztesi Barbara
Bevezető írás: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat - 2013. augusztus 15.
spenot szeder szendvics nyito01
         Mit tudhatnék írni egy csirkés szendvicsről ezen a gyönyörű, hűvös, nyári napon? Persze, mire a szöveg adásba kerül, már meleg lesz ez a nyári nap, de még mindig bőven a gyönyörű tartományon belül marad. A főszereplő (a csirkés szendvics), finom. Vacillálok a gourmand és gourmet között, az első szó inkább magamról jutott eszembe, a második pedig a szendvicsről, mert a belőle kiharapott falatba sűrített spenót, csirkemell, sajt és szeder üdítően harmonikus ízt alkotnak. Aki kipróbálja a receptet, annak érdemes óvatosan bánnia a sajttal, mert ha a kéksajt dominanciát nyer, a falat elmarad egy kissé a tökéletestől és ilyenkor inkább rántott camembert-re emlékeztet, áfonyaszósszal. De akkor is, ez a szendvics bőven veri a sonkás-sajtos bármelyik válfaját, a fujtós csirkemelleset is, a zsemle közé behajított, Utasellátós rántott húsosról tényleg nem beszélve.

spenot szeder szendvics hozzavalok2
Hozzávalók:
4 szelet szendvicskenyér,
kéksajt,
egy marék spenót (fagyasztott is lehet),
egy kanál gyömbéres szederlekvár,
melegszendvics sütő,
egy csirkemell,
egy teáskanálnyi fahéj, kristálycukor, bors, só,
vaj és olíva olaj.
spenot szeder szendvics 01
spenot szeder szendvics hozzavalok
Mozsárban török össze néhány szem borsot, hozzáadom a cukrot, sót és a fahéjat. A csirkemellet megforgatom a fűszerkeverékben. A sütőt előmelegítem 200 ºC-ra. Egy serpenyőben felolvasztom a vajat, egy kanál olívaolajat adok hozzá, és a csirkére kérget sütök, majd 10 percre sütőbe teszem, és készre sütöm. Amikor elkészült, kiveszem, és hagyom pihenni 5 percig, majd felszeletelem. Az egyik szendvicskenyeret vékonyan megkenem szederlekvárral, erre vékonyan szelt csirkesült kerül, a húsra terítem a spenótot és a halmozást a kéksajttal zárom be. A tölteléket egy másik szelet szendvicskenyérrel fedem le, és melegszendvics sütőben átsütöm. Hagyom néhány percet hűlni, mielőtt tálalom.
spenot szeder szendvics nyito02
Szia
Barbi

Fotó:  Keresztesi Barbara

Kettőszázhuszonkilenc nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

Mi készült itt az elmúlt három napban? 

Százharmincötödik nap: Gyömbéres szederlekvár
Százharmincnegyedik nap: Kavicstalpak
Százharmincharmadik nap: Folyóparti amőba

>>> Következő nap

kalendarium 112 
 A Merj Alkotni! 365+ projektben született összes poszt, egy lapon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr885463314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.