Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Kilencvennyolcadik nap: Zöldségkotta

2013. július 27. - napfényposzt

Készítette: Keresztesi Barbara
Bevezető írás: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat - 2013. július 8.
kotta nyito01
         Valamelyik nap megkértek, hogy írjak egy kicsivel több érzelemmel. Talán ne csak a dolgok élén álljak, így vegyem el a dolgok élét, hanem haladjak túl ezen, és az isten szerelmére, ne sterilizáljam a szöveget. Ettől én megijedtem (ez valós érzelem, kéretik értékelni), és hirtelen eszembe jutott az a zenekar, amelyikben a tagok nem szerették az új karnagyot, mert a trombitás azt mondta, hogy ismeri régről, és a karnagy egy kretén, persze összekeverte valakivel. Ezért büntetésből mindenki kotta szerint játszott, visszafogottan, észből, hangoláskor az oboa F hangot adott a kürtnek, a klarinét partitúrából lépett be, és elég jók voltak, megnyertek minden versenyt. De aztán megszerették az illető karmestert, mert mégis kiderült, hogy rendes ember, elkezdtek szívből zenélni, és ekkor ők lettek a legborzalmasabb banda az univerzumban, szóval van mit veszíteni. 

Barbi ma egy zöldségkottát készített.


kotta hozzavalok
Hozzávalók:
zöldhagyma,
snidling,
zöldborsó,
fekete olajbogyó,
gomba,
partitúra részlet,
vágódeszka, kispengéjű éles kés.
kotta 02
kotta 03
A zöldhagyma szárából csíkokat vágok, ebből készül a kotta vonalrendszere. Az olajbogyókat kettészelem, ezekből lesznek a hangjegyek. Snidlingből készülnek a hangjegyek szárai és a módosítójelek. A triolát zöldhagymával kötöttem össze, ebből lett a G-kulcs is. A basszus gombából és borsószemekből van.

kotta nyito02
Szia
Barbi

Fotó: Keresztesi Barbara

Kettőszázhatvannyolc nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

Mi készült itt az elmúlt három napban? 

Kilencvenhetedik nap: Firka az ablakon
Kilencvenhatodik nap: Levendulás mécsesek
Kilencvenötödik nap: Színes kosarak

>>> következő nap

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr905429208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.