Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Hatvanhatodik nap: Belső tél

2013. június 10. - napfényposzt

Készítette: Keresztesi Barbara
Bevezető írás: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat, Napfény Poszt - 2013. június 6.
mintha nyito01

    Striker tanár úrnak megjelent egy verseskötete a múlt héten. Belső tél a címe. Megrendeltem, de az nem úgy van a Könyvtárellátónál, hogy megrendeled és ott lesz, hanem megrendeled online, aztán szólsz telefonon és előbb-utóbb ott lesz. 

DSC 4081dr. Striker Sándor (2012)

Ott is lett, elhoztuk, elolvastuk, írtam róla egy oldalt, aztán visszatöröltem az utolsó betűig. Van egy ilyen kibírhatatlan szokásom, hogy gyáva vagyok, és őszintén, ha felütöd a kötetet és rögtön látsz egy tizenhét éves gyereket, aki olyan érzékeny, hogy érzi a halakat a Dunában, aztán pedig húsz éven át interurbán van mindennel ami lényeges, akkor megilletődsz. Mert az a tizenhéttől harmincöt éves ember ma, vagyis újabb húsz évvel később nemcsak hogy a legjobb kultúrafilozófus, akit ismersz – feltételezve és megengedve, hogy nem ismersz sok kultúrafilozófust – de az életének boldognak a legnagyobb jóindulattal sem mondható szakaszához versein át veszélyesen közel engedett. Örülök, hogy nem kell hazudoznom összevissza, ha valaki ezekről a versekről kérdez, szerencsére zseniálisak. Barbi készített is egy képet az egyik részletből. A szerző szombaton, június 8-án, 13 és 14 óra között dedikálja Belső tél című kötetét az Ünnepi könyvhéten, a 76-os számú Kello pavilonban.
mintha 07

mintha hozzavalok 01
A háromdimenziós vers hozzávalói:
A/4-es fehér karton,
nyomtatható minta,
színes lapok,
cellux és kétoldalú ragasztószalag,
képkeret,
szike és vágólap,
vonalzó és vékony dombornyomó toll.
mintha 01
mintha 02
mintha 05
A mintát kinyomtatom a fehér kartonra. A betűk bal oldalát megbígelem (ez tükörben a jobb oldaluk), ezt az oldalt nem fogom átvágni a szikével, és így könnyen ki lehet majd emelni a lapból a kész betűket. A szikével körbevágok minden betűt. Amikor elkészülök, a bígelt vonalak mentén kihajtogatom a lapból a verset. A fehér lap mögé én a háttér és az előlap közötti kontraszt kedvéért kék lapot ragasztottam celluxszal. Volt egy 70x50 cm-es keretem, benne egy fehér alappal, erre ragasztottam fel a kész verset.
mintha 06
mintha 04
Szia
Barbi

Fotó: Keresztesi Barbara

Kettőszázkilencvenkilenc nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

Mi készült itt az elmúlt három napban? 

Hatvanötödik nap: A szokás hatalma
Hatvannegyedik nap: Honnan tudod?
Hatvanharmadik nap: Általános egyenértékes

>>> következő nap

Sadi: Belső tél a Kello-nál.
Dedikálás 2013. június 8-án.

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr465353618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.