Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Hatvankettedik nap: Marilyn, Warhol, meg én

2013. június 03. - napfényposzt

Készítette: Keresztesi Barbara
Bevezető írás: Keresztesi Judit
Fotó: Keresztesi Judit és Keresztesi Barbara
Merj Alkotni! 365+ rovat -Napfény Poszt - 2013. június 2.
marilyn nyito02
         Az író Fran Lebowitz, aki minden kétséget kizáróan átmenet Dorothy Parker, Mark Twain és egy olyan barátod között, aki egyszerűen képtelen bekussolni, húszévesen úgy vetette fel magát az Interview magazinhoz, hogy hívatlanul odament Andy Warhol stúdiójához (a The Factory-hoz), aminek az ajtajára kiírta Warhol, hogy ebédelek, ha itt hagytad a kulcsod, kopogj, és mondd meg a neved. Lebowitz kopogott, és azt kiabálta: Andy, nyisd ki, én vagyok az, Fran.
         Későre jár, és fejből kellett ide egy igaz, nem merev történetet írnom Andy Warholról. Szeretném, ha most szemet hunynánk afölött, hogy az írás alanya nem is egyértelműen Warhol. Május végén, egy aukción harmincnyolcmillió dollárt adtak a négy eredeti Marilyn nyomatért, az én falamon a reprók láthatók mától, penészedésig.


marilyn hozzavalok
A Marilyn pirítós hozzávalói:
Egy alumínium bélésű narancsleves doboz,
stencil minta,
szike, vágólap,
három táblatű, egy alacsonyabb papírdoboz,
tűzőgép.
marilyn 02
marilyn 04
A dobozt kettévágom, és az alumínium borítású oldalával kifelé, kettéhajtom. Az alját összetűzöm. Az így kapott alumíniumlapot ráteszem a dobozra és két ponton rátűzöm a kinyomtatott Marilyn mintát a táblatűkkel. A harmadik tűvel a vonal mentén, nagyon sűrűn körbepontozom az ábrát. A lapot átteszem a vágólapra, előveszek egy szikét és a pontozott vonal mentén kimetszem a stencilből a felesleges részeket. A lapot további helyeken összetűzöm, az aljából egy 1 centiméteres részt visszahajtok. Erre állítok egy szelet kenyeret, a kettőt összesimítom, és együtt, a legmagasabb fokozaton helyezem az elektromos pirítóskészítőbe. 
marilyn 03
marilyn 05
marilyn nyito01
Szia
Barbi

Fotó: Keresztesi Barbara és Keresztesi Judit

Háromszázhárom nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

Mi készült itt az elmúlt három napban? 

Hatvanegyedik nap: I know kung fu
Hatvanadik nap: Fekete-fehér, igen
Ötvenkilencedik nap: Bonbonos ültetőkártyák

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr935341878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.