Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

Tizenharmadik nap: Ne ess pánikba! És mindig legyen nálad törülköző!

2013. április 14. - napfényposzt

Írta: Keresztesi Barbara - Merj Alkotni! 365+ rovat - 2013. április 14. 
kezdokep elefant 
         „A Galaxis Útikalauz érdekes dolgokat közöl a törülközőről. A törülköző, írja az Útikalauz, a lehető leghasznosabb dolog, amit csak magával vihet a csillagközi stoppos. Egyrészt, komoly gyakorlati értéke van: beletakarózhatunk, hogy meleghez jussunk…. Heverhetünk rajta … felvitorlázhatjuk vele minitutajunkat…; takarózhatunk vele…; megnedvesíthetjük és fegyverként használhatjuk kézitusában; fejünkre tekerhetjük, hogy távol tartsuk a mérges gőzöket, vagy hogy elkerüljük a Traal bolygó Mohó Ploskapattintó Fenevadjának pillantását (észvesztően ostoba állat, azt hiszi, ha te nem látod őt, ő sem lát téged …); veszély esetén vészjelzéseket adhatunk vele, és természetesen beletörölközhetünk, ha még elég tiszta hozzá. Másrészt, és ez a legfontosabb, a törülközőnek roppant pszichológiai jelentősége van. … ha a strag (strag: nem stoppos) észreveszi, hogy a stopposnak törülközője van, azonnal föltételezi, hogy fogkeféje, arctörlője, szappana, doboz kétszersültje, kulacsa, iránytűje, kötélgombolyagja, szúnyogriasztója, esőkabátja, űrruhája stb. is van. A strag úgy gondolkodik, hogy aki széltében-hosszában bejárja stoppolva a galaxist, nomádul és csövezve él, hihetetlen nehézségekkel néz farkasszemet, és győz, és még azt is tudja, hogy hol a törülközője – az igazán olyan valaki, akit komolyan kell venni.”* Az Útikalauz nehéz helyzetekre megfogalmazott tanácsa, hogy ne ess pánikba, és hogy mindig legyen nálad törülköző.


         Múlt vasárnap a levegőbe ugrottam. Úgy tűnik, vasárnaponként valami egyszerűbb projektet választok majd, hogy maradjon bennem szufla a következő háromszázvalahány napra. Azt nem tudom megmutatni, hogyan nem esem pánikba, így most azt mutatom meg, hogyan tárolom a törülközőt, ha már nálam van.

A mutatvány hozzávalói:
egy nagyobb és egy kisebb törülköző. 
montazs 01
1. A nagyobb törülközőt mindkét oldalon a középvonalig behajtom. A rövidebb oldalról indulva, lazán feltekerem az anyagot mindkét végéről, ugyancsak a középvonalig. Összehajtom a törülközőt úgy, hogy a két oldalról feltekert hengerek kifelé nézzenek, és felállítom. Ez lesz az elefánt teste.
montazs 03montazs 02
2. A fejet az ormánnyal a kisebb törülközőből készítem el. A két sarkot behajtom a hosszabb oldal középpontjától indulva palástszerűen, és mindkét oldalról a középvonalig összehengerítem a széleket. A füleket úgy alakítom ki, hogy a vastagabb résznél bebújtatom a kezem az anyag alá, amit ráfordítok az ormányrészre, és mindkét fül tövét hátrahúzom, majd széthajtom, hogy valóban úgy nézzen ki, mint egy kis elefánt füle. Az ormányrészt is feltekerem egy kicsit és ráhelyezem a testre.
kesz elefant
*Douglas Adams - Galaxis útikalauz stopposoknak - részlet 

Holnap találkozunk! Szia
Barbi
 
 Fotó: Keresztesi Judit

Háromszázötvenkettő nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

Mi készült itt az elmúlt három napban? 
Tizenkettedik nap: És az árváknak egy darab nyalóka. Persze fejenként.
Tizenegyedik nap: Papír cseresznyevirágok
Tizedik nap: Még szerencse, hogy Joey-nál vagyunk

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr745222990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása