Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Máktorta citromkrémmel

2013. január 01. - napfényposzt

Írta: Keresztesi Judit - Zseniális falatok rovat, Napfény Poszt - 2012. december 27.
maktorta 121229

Hozzávalók:
 
3dl darált mák,
3dl liszt,
3dl kristálycukor,
3dl hideg tej,
10dkg vaj,
5db nyers tojás,
1 evőkanál sütőpor,
1 evőkanál vanília esszencia,
1 kávéskanál só.

A krémhez:
2 evőkanál puha vaj,
12 dkg krémsajt,
20 dkg porcukor,
1 teáskanál reszelt citromhéj,
1-3 evőkanál citromlé. (Ízlés szerint.) Figyelni kell azonban arra, hogy
 a citromlé nehogy túlságosan fellazítsa a krémet.

Elkészítés: 
1. A sütőt 170 °C fokra előmelegítjük. Egy sütőformát vagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat egy nagy keverőtálba ütjük, és gépi habverővel krémmé verjük a cukorral és a vajjal.
2. A masszához adjuk a vanília esszenciát sót, sütőport és a lisztet is. Fakanállal, lassú mozdulatokkal simára keverjük. 
3. A tésztába dolgozzuk a tejet és legvégül a mákot is. 
4. A masszát beleöntjük a kibélelt sütőformába, a sütőbe helyezzük, és alacsony hőfokon 40-50 percig tűpróbáig sütjük, majd vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
5. Habverővel keverjük össze a krémsajtot és a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot és ez után a citromhéjat, a citromlevet. Ha keményebb krémet szeretnénk, adjunk még hozzá cukrot. Vonjuk be a masszával a kenyeret.

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr534990887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.