Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Fokhagymás sajtkrém

2013. január 01. - napfényposzt

Írta: Keresztesi Judit - Zseniális falatok rovat - 2012. december 30.
boursin facebook 121231
Hozzávalók:
50 dkg ízesítés nélküli krémsajt, 
20 dkg puhavaj, 
35 g reszelt parmezán sajt, 
só, ízlés szerint, 
bors, ízlés szerint, 
3 teáskanál friss zöldhagyma, apróra vágva, 
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva, 
2 teáskanál friss bazsalikom, apróra vágva, 
2 teáskanál friss kapor, apróra vágva, 
1 teáskanál friss majoranna, apróra vágva, 
1 teáskanál friss kakukkfű, apróra vágva, 
szőlő
sós-sajtos keksz. 

Elkészítés: 
1. A krémsajtot és a vajat jól dolgozzuk össze. Használjunk fa spatulát, ne verjük a masszát elektromos habverővel. 
2. Amikor a vajas sajtkrém homogén, adjuk hozzá a parmezánt, és a zöldfűszereket. Keverjük ki a krémet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 
3. Tálaljuk szőlővel, vékonyan sós kekszre kenve. 
4. Ez a sajtkrém a francia Boursin sajtra emlékeztet. Tálalás előtt érdemes kivenni a hűtőből és szobahőmérsékleten hagyni érni, legkevesebb egy órán keresztül. 
DSC 6709

Fotó és szöveg:
Keresztesi Judit - Szerzői jog: Creative Commons Magyarország 2.5 by-nc-nd 

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr914991052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.