Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Uram, a berliniek felpumpáltak ezt-azt!

2012. szeptember 27. - napfényposzt
Vízfejek a tengeren – utcai installáció - Mentalgassi
 
Írta: Keresztesi Judit - Napfény Poszt, Nagycsillag rovat - 2012. szeptember 27.
Mentalgassi1
Fotó: Mentalgassi
 

        Röviden én nem tudok másról írni, csak az ételről. Nem, arról sem. Egy apróhirdetést is úgy kell kirángatni a kezemből, a harmadik oldal lapaljánál. Barbi nem szereti az ilyesmit, a határidők iránti apátiát. Úgy vette észre, hogy ezt az absztrakciót nem értem, itthon az időt csak villanynak nevezzük. Keri Baba – így hív engem -, arra nem lesz elég villanyod. Megegyeztünk ezért, hogy a nagy cikkek mennek a kiadóba, a kis cikkek meg ide ezentúl. Kérdeztem, hogy lehet-e kivétel, mondta, hogy lehet, egyetlen feltétellel, hogy nem.

szelektiv toklampa
         Tavaly, a Töklámpa-faragó fesztiválkor a szelektív kukákat, mert mindig kiborultak, és mert mindig disznóól volt körülöttük és most is az volt, viszont azon egy alkalommal legalább úgy tűnt, mintha így rendeltetett volna, beöltöztettük kiállításnak. Sajnos ott, a helyszínen nem voltunk észnél, az igaziakról nem lettek jók a képek. Ez arról jutott most eszembe, hogy idén láttam egy csoportot Berlinből, Mentalgassi a nevük. A köztéri üveggyűjtőket ragasztják össze legszívesebben, s annak ellenére, hogy a közvagyon összebarmolásának nem vagyok nagy rajongója, jók.

gran <<< fotó: http://mentalgassi.blogspot.hu/
         A közelmúltban Gran Canariára mentek el, az egyik haverjukhoz, - mondja valamelyikük egy interjúban - a tengerparton ültek, és láttak egy konténert, alig különbözőt az otthoniaktól. Cool, mondják, legalább van mit csinálni. Olyanok, mint Phoebe öccse a Jóbarátokban, aki szeret olvasztani. Szerencsére ott volt a laptopjuk és a kamerájuk is, lefotózták a fiút, akinél laktak, valakinél kinyomtatták, felragasztották, nem volt benne adrenalin. Gran Canarián rajta hagyták a képet a tartályon, emlékbe, a többiről le szokták szaggatni – mondják. (a közterületesek szokták, a szerk.)

         2011-ben a Mentalgassi csinált valami olyat is, ami miatt a művészeknek nem kellett kiretusálni az arcukat a werkfotókról. (Kiretusálták, de csak a rend kedvéért, a szerk.) Óriás lufikra ragasztottak arcot, és a műveket lehorgonyozták a tengeren. Az installációt Bubble Headsnek nevezték el, ami körülbelül vízfejeknek fordítható. Tessék parancsolni:
Mentalgassi4
Mentalgassi5
Mentalgassi3mentalgassi nagyarc

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr294806994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.