Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

Csirkés, spenótos quiche

2012. július 22. - napfényposzt

Recept és fotó: Keresztesi Judit - Zseniális falatok rovat - 2012. július 19.
DSC 9045
Hozzávalók:

1 adag, előre elkészített pitetészta,
120 g bármilyen félkemény sajt, lereszelve,
200 g főtt csirkemell, felkockázva,
150-200 g spenót,
1 nagy, finomra vágott vöröshagyma,
2 tojás,
180 ml tej,
180 ml majonéz,
só, bors.

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt.
2. Vegyük ki a tésztát a hűtőszekrényből, és lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk vékonyra, majd béleljük ki vele egy quiche sütőformát.
3. A sajt negyedét egyenletesen oszlassuk el a tésztán.
4. Egy nagy tálban keverjük össze a főtt csirkemell-kockákat, a spenótot, a hagymát és a maradék sajtot. A keveréket kanalazzuk a quiche tésztára.
DSC 91315. Egy kisebb tálban keverjük össze a tojást, a majonézt, az ízlés szerinti sót és borsot. Öntsük a spenótos, csirkés keverékre.
6. A quische-t tegyük sütőbe, az első 5 percben nagy lángon, a további 40-45 percben pedig kis lángon süssük tűpróbáig.
7. Amikor elkészült, vegyük ki a sütőből és szervírozás előtt pihentessük 15 percen át. Feltétlenül melegen tálaljuk.
DSC 9044 01

Majonéz

Hozzávalók:

1 tojás sárgája,
1 nagy gerezd fokhagyma,
só,
bors,
2 evőkanál citromlé,
160 ml olívaolaj

Elkészítés:
1. A tojássárgáját, a citromlevet, a sót, borsot, és az összetört fokhagymagerezdet dobjuk egy nagy tálba.
2. A hozzávalókat keverjük össze, majd az olajat apránként, elektromos habverővel alaposan dolgozzunk a tojáshoz.

Két adag pitetészta

250 g liszt,
125 g vaj,
1 tojás,
1 teáskanál tejföl,
só,
víz

Elkészítés:
1. Szitáljuk a lisztet egy nagy tálba, adjuk hozzá a sót, keverjük össze, vájjunk a liszt közepébe egy mélyedést.
2. Vágjuk a vajat apró darabokra. Dobjuk a mélyedésbe, dolgozzuk össze a liszttel, amennyire csak lehetséges.
3. A tojást, és a tejfölt is adjuk a mixhez, majd gyúrjuk készre a tésztát. Ha úgy látjuk, hogy az anyag túlságosan száraz, adjunk hozzá annyi vizet, hogy végül ruganyos, könnyen kezelhető tésztát kapjunk.
4. A kész tésztából formáljunk két egyenlő gombócot, tekerjük fóliába, és felhasználásig tegyük hűtőbe. 

Ha tetszett a recept és olvasnál bennünket kérlek, iratkozz fel a hírlevelünkre, vagy lájkold a Facebook oldalunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr794670471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2012.07.22. 15:26:23

Bocs', hogy beleszolok, de a majonezhez nem finom az olivaolaj. Sokkal finomabb a semleges izu napraforgo olajjal. Viszont isteni finom benne nehany csepp balzsamecetet teszel bele.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2012.07.22. 15:28:27

@kekecke: nem tudok irni, na. Tehat: nehany csepp balzsamecettel meg finomabb.

napfényposzt · http://napfenyposzt.blog.hu 2012.07.22. 19:56:29

@kekecke: Köszi! Kipróbáljuk vele.
süti beállítások módosítása