Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Reggeli: Cseresznyés clafouti [klafuti], feketekávé

2012. június 29. - napfényposzt

 

Írta: Keresztesi Judit – a Napfény Poszt Zseniális falatok rovata - 2012. június 29.

kezdokep klafuti
Hozzávalók:
300 ml tej,
80 g + 2 evőkanál kristálycukor,
1-2 kanál porcukor szóráshoz,
3 tojás,
1 evőkanál vaníliaesszencia,
1 nagy csipet só,
70 g liszt,
3 bögre cseresznye, kimagozva,
2 evőkanál mandulapehely,
vaj, a sütőforma kikenéséhez. 

Elkészítés:

klafuti montazs 01
1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C fokra.
2. Vegyünk elő egy elektromos habverőt és egy tálat, öntsük a tejet, a tojásokat, a 80 g kristálycukrot, a vaníliát az edénybe, a habverőt használva keverjük jól össze, majd dolgozzuk hozzá a lisztet.
3. Egy sütőformát kenjünk ki vajjal, és a tészta egynegyedét terítsük szét a forma alján. A maradék tésztát tegyük félre.
4. Helyezzük az edényt a sütőbe és hagyjuk bent körülbelül 7-10 percen át, amíg a massza már egy filmréteget képez az edény alján, de a készen még biztosan nincsen. Amikor elérkezettnek látjuk az időt, vegyük ki a formát a sütőből.
5. Oszlassuk el a magozott cseresznyét az edényben egyenletesen, szórjuk meg mandulával és egy nagy evőkanál kristálycukorral. Majd öntsük a gyümölcsre a félretett tésztát.
DSC 7825
6. Legkisebb fokozaton, 50-60 perc alatt süssük készre. 
DSC 7807 
Fotó: Keresztesi Barbara - szerzői jog: Creative Commons Magyarország 2.5 - Nevezd meg a szerzőt és a forrást! Ne add el! Ne változtasd meg! - feltételek mellett szabadon publikálható

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr304619036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.