Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Meggyes vaníliás tortácskák, citromkrémmel

2012. április 04. - napfényposzt

Írta: Keresztesi Judit - Zseniális falatok rovat

DSC 1487 Hozzávalók a tésztához:
Másfél bögre kimagozott meggy,
275g liszt
3 csapott teáskanál sütőpor 
100g kristálycukor
1/4 teáskanál só
1 tojás
210ml tej
1 evőkanál citromlé
100g olvasztott vaj,
1 evőkanál reszelt citromhéj,
1 evőkanál vaníliaesszencia


Hozzávalók a citromkrémhez:
2 evőkanál puha vaj,
12dkg krémsajt,
20dkg porcukor,
1 teáskanál reszelt citromhéj,
1-3 evőkanál citromlé. (Ízlés szerint.) Figyelni kell azonban arra, hogy
 a citromlé nehogy túlságosan fellazítsa a krémet.


Elkészítés

  1. A meggyet csöpögtessük le alaposan.
  2. Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Verjük fel a tejet egy tojással és adjuk hozzá a lisztes keverékhez. Lazán keverjük össze a két anyagot.
  3. A felolvasztott vajba keverjük bele a citrom reszelt héját, a vaníliaesszenciát, valamint a citromlevet, majd mindezt öntsük hozzá a lisztes mixhez.
  4. A meggyre szórjunk egy evőkanál lisztet. Minden szemet vegyen körül egy vékony réteg liszt. Forgassuk a gyümölcsöt a tésztába.
  5. Osszuk el a tésztát egyenlően a 12 kivajazott rekeszben, süssük alacsony lángon nagyjából 30 percig, amíg a tortácskák megnőnek és aranyszínűek lesznek.
  6. Készítünk rá citromkrémet. A vajat a porcukorral gyúrjuk össze, adjuk hozzá a citrom reszelt héját, és a kanállal mért citromlevet. Elektromos habverővel keverjük simára, közben adjuk hozzá a  mascarpone-t és így is verjük addig, amíg krémes lesz. Ha túlságosan lágy, tegyük hűtőszekrénybe, míg habzsákkal formázható szilárdságúvá válik. Amikor megfelelő állagú, díszítsük ki a tortácskákat. 

DSC 1367
meggyes muffin 01
Kapcsolódó receptek:
>>> Pizzakosarak
>>> Rózsaszín pillecukor 
>>> Maszálá tea – indiai recept, édes, mint a veszedelem

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr144364443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.