Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Utolsó kommentek:

elismondom 2016.05.25. 10:52:28

gyönyörű, gyönyörű, gyönyörű.
balzsam a fejnek (egész éjszakai blogírásból kelve), a léleknek, a szemnek. Nem szeretek főzni, a felét nem értem a recept megnevezéseknek, de mit számít az, amikor ilyen szépen van írva- és fényképezve!
Köszönöm. Hűen, és mindig (olvasva)

Bejegyzés: Csirkemájhab, homár és Banoffee pite

Attilajukkaja 2016.02.26. 14:11:14

En ketszer vettem bolti pesztot, ket kulonbozo markajut, de SOHA TOBBE! Semmi izuk sem volt.

Bejegyzés: Kacsasaláta, pesztós garnéla linguine, mini sajttorta málnaöntettel

Attilajukkaja 2016.01.24. 18:20:45

Nagyon szep poszt, es az egesz blog gyonyoru. Gratulalok hozza! :o)

Bejegyzés: Fokhagymás garnéla, flamand tojás, mandulás gyömbéres körte

napfényposzt · http://napfenyposzt.blog.hu 2015.11.04. 15:40:42

Szia@Tadek: Nagyon örülünk, hogy olvasol és különösen annak, hogy főzöl is bennünket! :) Hírlevelet nyár óta tényleg nem küldtünk és megannyi indokot mondhatnék, de csak annyi jut eszembe, hogy sajnálom, hogy nem küldtünk és fogunk majd és rajta vagy a listán.
Üdvözlettel
Barbi

Bejegyzés: Gnocchi chorizoval és cukkínivel, mandarintorta

Tadek 2015.11.04. 13:17:06

Regisztráltam valamikor az év elején, és feliratkoztam a hírleveletekre is. Kaptam is kb. nyárig, azóta viszont, elmaradtak a levelek, gondoltam vége a „szolgáltatásnak”. Örömmel látom, hogy tévedtem.
Hogy kerülhetek fel ismét a hírlevelet kapók listájára? Szeretnék naprakész lenni!
ui.A Leveles tésztában sütött brie sajto nagy kedvencem, már több alkalommal elkészítettem.

Bejegyzés: Gnocchi chorizoval és cukkínivel, mandarintorta

sellőlány 2015.10.20. 07:41:21

Nem értem, miért csak most találtam rád/ rátok... Élvezettel olvasok minden szót (Boris Vian-i hangulat) és receptet, bámulom a fotókat, egyszerre minden érzékre ható élmény, ami külön-külön is művészi értékű. Kérlek, informálj, ha lesz még bármi publikus megjelenésetek... Sajnos a Mese van-ról jól lemaradtam.

Bejegyzés: Homárok fűszervajban, paradicsomos vodkás spagettivel

katorna 2015.03.31. 12:55:56

gondolom a piténél a cukor és a liszt mennyisége fel van cserélve......

Bejegyzés: Garnélás spenótos tészta és citrompite

kilgore.trout 2015.03.17. 23:09:06

Most talaltam ide-nyilvan index-es mindenkeppen meg akartam osztani, hogy nagyon jo! Minden! Az irodalmi resze es a receptek egyarant! Egy oraja ezt olvasom, el vagyok alélva!

Bejegyzés: Banán tatin és egy kéksajtos krém zellerbe töltve

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2014.12.07. 23:04:20

Nálunk is van a polcon egy doboz saját készítésű kakaópor a hideg téli estékre: mozsárban összetört étcsoki, chili, fahéj, egy kis kardamom, , kevés cukor és egy csipet só.

Bejegyzés: Chilis forró kakaó

napfényposzt · http://napfenyposzt.blog.hu 2014.08.15. 15:08:17

@hegyilany: Ez igaz... A többit egészben megsütöttük és padlizsánkrém-hegyeket készítettünk belőlük. :)

Bejegyzés: Padlizsános pite

hegyilany 2014.08.15. 14:54:11

Azért ezzel túl sok padlizsánt nem lehet elvásítani abból a zsáknyiból...

Bejegyzés: Padlizsános pite

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.08.04. 11:26:24

Szezonban a legnagyobb kedvencünk a padlizsán többféle módon is: a legegyszerűbb a karikákat kirántva vagy grillen sütve, de rakottan vagy moussaka formájában is kiváló, nem beszélve a főtt tészta+padlizsán számtalan variációjáról...

Bejegyzés: Padlizsános pite

fatás 2014.07.23. 21:11:13

5 csillagos szálloda,reggelire frissen "retyintve",de nem eszed,hanem készíted...

Bejegyzés: Eggs Benedict

Ginlia 2014.07.23. 15:34:45

@Mdavid89: Nekem meg inkább angol, mivel Cambridge-ben ettem ilyet a The Chop Shop-ban, igaz spenótos verzióban. Finom volt. :)

Bejegyzés: Eggs Benedict

Mdavid89 · http://iranynewyork.hu 2014.07.23. 12:02:31

Na igen, egy tipikusan New York-i étel. Mint a bagel vagy a fekete-fehér süti: iranynewyork.hu/gasztronomia-kajak/#egyel

Bejegyzés: Eggs Benedict

KaT3a 2014.06.18. 23:18:48

Kedves Judit!
Megtudhatnam milyen XVII. szazadi keziratos szakacskonyvben talalta a receptet a scone-hoz? Angol esetleg, magyar a szakacskonyv?
A scone nagy rajongoja vagyok es az On altal leirt elkeszitessel es osszetetellel meg sohasem talalkoztam, pedig a hagyomanyos angol szakacskonyvek ( Mr Beeton, Mary Berry stb.) receptjeibol es masoktol is meglehetos gyakorisaggal keszitem ezt a Nagy-Britanniaban mindennapos es tradicionalis sutemenyfelet.
Udv Kat

Bejegyzés: Scone, bagel, croissant

mojoking77 2013.12.16. 11:58:01

..Gyongyozesig forralom...
Nem vagyok szakacs, kifejtened ez pontosan mit takar?
Forraltbor NEM forralunk fel soha sem, bar a neveben elvileg benne van...
Eleve a 2dl viz/5dl bor sem igazan hat szamomra meggyozoen, de maradjunk annyiban, ki vagyok en, hogy beleszoljak, hogy s mint fozol...

Bejegyzés: Kétszázötvenhetedik nap: Forralt bor - mézeskalács