Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

Háromszázötvenharmadik nap: Fahéjas kacsasült

2014. március 24. - napfényposzt

Írta és készítette: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat – 2014. március 22. 
kacsafuszer nyito02
         Ismerjük azt a viccet, hogy egy kacsa bemegy egy bárba, odaszól a csaposnak „egy sört kérek”?„Te honnan jöttél?” – kérdezi a csapos. „A szemközti építkezésről.” – mondja a kacsa. „Milliókat kereshetnél a cirkuszban.” – mondja a csapos. „Minek kéne nekik pont egy kőműves?”- kérdezi a kacsa. A szereplők egyikét baleset érte a közelmúltban, azt, amelyiket a baleset érte befűszereztem. Az ízesítést szeretném bemutatni: fahéj, bors, só, kristálycukor, portói vagy ha nincs, akkor bármilyen száraz vörösbor. Almapürével tessék ezt a kacsasültet feladni.

kacsafuszer hozzavalok

Hozzávalók: 
két kacsamell, 
só, 
bors, 
1,5 evőkanál kristálycukorban elkevert
1 kávéskanál fahéj. 
50 ml vörösbor. 
kacsafuszer 02
Beirdalom a bőrt a kacsamelleken, bedörzsölöm a húst sóval és borssal, majd bőrrel lefelé egy serpenyőbe helyezem és hagyom, hogy kisüljön a zsiradék. Néhány perc múlva megfordítom és kérget sütök a hús másik oldalára is. A melleket kiveszem, bedörzsölöm fahéjas cukorral, visszateszem a serpenyőbe és megvárom, míg a cukorból vékony karamellréteg képződik a sültön. Kevés bort öntök alá és készre sütöm. 
kacsafuszer nyito01
Szia
Judit

Fotó: Keresztesi Judit

Tizenkettő nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.

Mi készült itt az elmúlt három napban?  

Háromszázötvenkettedik nap: Citrommázas teasütemény
Háromszázötvenegyedik nap: Jegeskávé
Háromszázötvenedik nap: Papírvirágos csuklódísz

kalendarium 112 
 A Merj Alkotni! 365+

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr635876350

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Világevő kacsamell (recept) kacsamell pálinkás-kakukkfüves meggyraguval, misós krumplipürével 2014.03.24. 22:10:30

Eleve elég nagy kacsamell-rajongó vagyok (talán csak a galambmell tesz túl rajta a szárnyasok közül), jól is mennek hozzá a gyümölcsök, így nem volt kérdés, hogy mivel találjak ki receptet a Hunnium 859 receptversenyére. Elég nagy sikere volt, konkréta...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása