Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

Háromszázegyedik nap: A léghajó

2014. február 03. - napfényposzt

Készítette: Keresztesi Barbara
Írta: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat - 2014. január 28. 
leghajo nyito01
         Volt egy mézeskalácsváros kiállításunk bőven karácsony után, melyet - már elmondhatom - végig egy implicit kérdés hatott át: nem nyári mikulás ez véletlenül? Erre Barbara szerencsére tudta a választ, ami így szól: nem, dehogy. Úgy lett a programnak újra aktualitása, hogy egy ponton keletkezett egy léghajó a teremben, és mivel a mai napon alkotás vagy bárminemű munkának felfogható cselekvés, úgyszólván gondolatok nélkül csak bámultam a Dunát három órán keresztül, ezt a léghajót mutatom be most. A húgom alkalmasint két napot bíbelődött rajta az intarziaberakásokkal.

Hozzávalók: 
mézeskalácstészta, 
ételfesték, 
cukorhab, 
damil, 
selyempapír, 
alufólia. 
leghajo01
Ezt a módszert Reni és Richárd találták ki, amikor a Bálna épületét készítették. Selyempapírból léggömbformát gyúrok. Bevonom alufóliával, felületét elsimítom. Előmelegítem a sütőt. A tésztát fél centiméter vastagságúra nyújtom és rásimítom a léghajóformára. A mézeskalácsot egy szuflétálba állítom, így sütöm 15 percen át. Kiveszem, megfordítom és a csúcsára is tésztát simítok, majd visszateszem a sütőbe. A cukorhabot bekeverem és beszínezem. Ecsettel viszem föl a felületre. A kosár részeit is kisütöm. Összeállítom, és damillal kötöm rá a légballonra. 
leghajo nyito02
Szia, 
Barbi

Fotó: Keresztesi Judit

Hatvanöt nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.

Mi készült itt az elmúlt három napban?  

Háromszázadik nap: Talársapkás pezsgőspoharak
Kétszázkilencvenkilencedik nap: Pillecukorszívek
Kétszázkilencvennyolcadik nap: Csipeszpárok

kalendarium 112 
 A Merj Alkotni! 365+

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr545797210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása