Készítette: Keresztesi Barbara
Írta: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat – 2013. december 27.
Egy város épül föl hamarosan egy kiállítóterem közepén, és a város köztereit lakók népesítik majd be, hogy ezek most pingvinek vagy hipszterek vagy amisok, abban még bizonytalan vagyok. Ma az ehető gyurma: a fondant készült el, ha minden a tervek szerint halad, ebből alakulnak ki az utcai jelenetek.
1 kg fondant hozzávalói:
1 evőkanál vaj,
2 evőkanál méz,
1 evőkanál zselatinpor,
6 evőkanál víz,
körülbelül 80 dkg porcukor.
A porcukrot átszitálom. Körülbelül fél kilónyit egy másik tálba töltök, közepébe mélyedést simítok. A zselatint összekeverem a hat evőkanál vízzel, és gőz fölött felforrósítom. Hozzáöntöm a mézet és a vajat, majd a masszát simára keverem. A vajas szirupot a porcukorhoz öntöm, összegyúrom, majd ráöntöm a maradék porcukrot és addig gyúrom, amíg homogén, fehér, marcipánszerű gombócot kapok. Ha szükséges, vajas kézzel újra átgyúrom. Folpackba csomagolva pihentetem egy napig.
Szia
Barbi
Fotó: Keresztesi Barbara és Fischer Tamás
Kilencvenhat nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.
Mi készült itt az elmúlt három napban?
Kétszázhatvannyolcadik nap: Tojáslikőr
Kétszázhatvanhetedik nap: Majonéz Julia Childtól
Kétszázhatvanhatodik nap: Marcipánrénszarvasok