Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

Kétszázhatvankilencedik nap: Fondant életképek

2014. január 01. - napfényposzt

Készítette: Keresztesi Barbara
Írta: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat – 2013. december 27. 
fondant nyito01
         Egy város épül föl hamarosan egy kiállítóterem közepén, és a város köztereit lakók népesítik majd be, hogy ezek most pingvinek vagy hipszterek vagy amisok, abban még bizonytalan vagyok. Ma az ehető gyurma: a fondant készült el, ha minden a tervek szerint halad, ebből alakulnak ki az utcai jelenetek. 


1 kg fondant hozzávalói: 
1 evőkanál vaj, 
2 evőkanál méz, 
1 evőkanál zselatinpor, 
6 evőkanál víz, 
körülbelül 80 dkg porcukor. 
fondant 02fondant 01
A porcukrot átszitálom. Körülbelül fél kilónyit egy másik tálba töltök, közepébe mélyedést simítok. A zselatint összekeverem a hat evőkanál vízzel, és gőz fölött felforrósítom. Hozzáöntöm a mézet és a vajat, majd a masszát simára keverem. A vajas szirupot a porcukorhoz öntöm, összegyúrom, majd ráöntöm a maradék porcukrot és addig gyúrom, amíg homogén, fehér, marcipánszerű gombócot kapok. Ha szükséges, vajas kézzel újra átgyúrom. Folpackba csomagolva pihentetem egy napig. 
fondant nyito02
Szia
Barbi

 Fotó: Keresztesi Barbara és Fischer Tamás

Kilencvenhat nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

Mi készült itt az elmúlt három napban? 
poszter1 

Kétszázhatvannyolcadik nap: Tojáslikőr
Kétszázhatvanhetedik nap: Majonéz Julia Childtól
Kétszázhatvanhatodik nap: Marcipánrénszarvasok

kalendarium 112 
 A Merj Alkotni! 365+

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr325719768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása