Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

Ötödik nap: Leveled jött!

2013. április 06. - napfényposzt

Írta: Keresztesi Barbara - Merj Alkotni! 365+ rovat - 2013. április 5.
kezdokep csipeszlevelek
Amikor gyerek voltam, Mars csokit ettem, megláttam Juditot, felmutattam a csoki papírt: MARS, és mondtam, hej, Keribab! Van egy üzenetem számodra! Ennek állítottam emléket a csipeszlevelekkel.

Tovább

Negyedik nap: Doppler-effektus a fürdőszobapadlón

Írta: Keresztesi Barbara - Merj Alkotni! 365+ rovat - 2013. április 4.
kezdokep doppler sheldon
Bal oldali kép: Big Bang Theory (Agymenők) - CBS Chuck Lorre Productions, Inc. in association with Warner Bros. Jobb oldalon: Doppler-effektus fürdőszobapadló, Keresztesi Produkció

         A fürdőszobában fekete volt a padló. Nem lett volna kötelező hozzányúlnom, de úgy éreztem, hogy ez egy jó alkalom mégis. Lehetett volna pepita, ami adná magát, de nem izgalmas. Vagy ráfesthettem a Doppler-effektust. Az ihletet dr. Sheldon Cooper jelmezéből merítettem, ő öltözött Doppler-effektusnak, de dr. Leonard Hofstadter, aki ugyanezen a rendezvényen Frodó jelmezt viselt azt gondolta, hogy dr. Cooper úgy néz ki, mint egy zebra. Dr. Cooper ekkor megjegyezte, hogy dr. Hofstadtert is inkább hasonlít a hét törpe valamelyikére, mint Frodóra. Később megegyeztek, a Doppler-effektus pedig az alábbiak szerint, bekerült a fürdőszobámba. 

Tovább

Harmadik nap: Hüpp, hüpp, banántrükk

Írta: Keresztesi Barbara - Merj Alkotni! 365+ rovat, Napfény Poszt – 2013. április 3.
nyitokep 365 130403
         Ez a tréfa április elsejére készült. Meghámozás nélkül, a héjában felszeleteltem két banánt, majd visszaraktam a többi közé a hűtőbe. A sógorom gyümölcssalátát készített aznap, ő lett a vicc célpontja, föl is vettem, ahogyan megtalálja a szeletelt banánt a bontatlan héjban. (Nem diszkréten, így nyilván sejtette, hogy ha április elsején valaki kamerával üldözi a lakásban, az előbb vagy utóbb árpilis elsejei anyagot akar rögzíteni.) A filmen megmutatom a banánvarrás menetét is, így ha érdekesnek találod a viccet, de az alábbi leírás nem segít eléggé, ott megnézheted, hogyan készült a héján belül szeletelt banán. 

Tovább

Második nap: Barna a kékben, bevezetés a színelméletbe

Írta: Keresztesi Barbara- Merj Alkotni! 365+ rovat – 2013. április 2.

wengebarna keveres
         A napokban játszottam el a gondolattal, hogy újra festeni kezdek. Megijedtem ettől, de ez most nem fontos. A tavaszi asztalközéphez magentából és cölinkékből kevertem az alapot. A végén hozzáadtam egy keveset a fekete temperából. Mély kékesbarna lett, amihez nem tudok hozzárendelni nevet, (kékes umbra, kékes wengebarna, türkizkék, cölin), maximum egy hexa kódot: #1A1919. Ez a barna a kékben kellett ahhoz, hogy az díszlet kiteljesedjen. A színeket érdemes palettán vagy egy kevésbé ázékony hullámkarton-lapon kikeverni. 

Tovább

Első nap: Rusztikus szalvétagyűrűk – színek az asztalon

Írta: Keresztesi Barbara - 2013. április 1. - Merj Alkotni! 365+ rovat, Napfény Poszt

kezdokep gyuru
         Az új lakás miatt került szóba a lakberendezés, és azon belül is a kérdés, hogy milyen környezetben érezném jól magam, mert akkor olyanra kellene alakítani a lakrészemet. Ágy, asztal, nagy ablak, forrasztópáka, csillagcsavarhúzó legyen a közelben az volna a lényeg. De kértem gondolkodási időt, s ezért később tudtam válaszolni értelmesen is: az én lakberendezési stílusom olyan, mint amilyet az IKEA-ban lehet látni, csak nem a szépen, szobáknak beállított, színes, szőnyeges emeleti részlegen, hanem a lenti, beszámozott, kategorizált, targoncázható raktárszekció területén.
         Nekem az a természetem, hogy nyersanyagkészletet halmozok fel. Mindent kimosok, elteszek, nem lehet lépni a szobámban a bakelitlemeztől, lapra hajtott üres müzlis doboztól, színes textildaraboktól és a ládákban álló festéktől. Ez betegesnek tűnhet, de amikor ki kell gondolnom egy új projektet, nagyon sokat segít, egyszersmind időt takarít meg, hogy van mire alapozni. Van kék anyagod? Van. Van égett gyufád? Van. Van rafiadarabod, laminált padlócsíkod, műfüved, imbuszkulcsod, festett tapétád, 17. századi kancsófüled, 20 grammos papírhengered? Van.

Tovább
süti beállítások módosítása