Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

Édes-erős mandula és fűszeres magvak

2013. január 01. - napfényposzt

Írta: Keresztesi Judit - Zseniális falatok rovat, Napfény Poszt - 2012. december 30.
magok facebook 121231
Édes-erős mandula

Hozzávalók:
1 tojásfehérje, 
50 g cukor, 
1 teáskanál só, 
½ teáskanál chili por, 
¼ teáskanál őrölt szegfűbors, 
½ teáskanál őrölt kömény, 
1 ¾ teáskanál feketebors, 
250 g nem pörkölt és nem is sózott mandula. 

Tovább

Fokhagymás sajtkrém

Írta: Keresztesi Judit - Zseniális falatok rovat - 2012. december 30.
boursin facebook 121231
Hozzávalók:
50 dkg ízesítés nélküli krémsajt, 
20 dkg puhavaj, 
35 g reszelt parmezán sajt, 
só, ízlés szerint, 
bors, ízlés szerint, 
3 teáskanál friss zöldhagyma, apróra vágva, 
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva, 
2 teáskanál friss bazsalikom, apróra vágva, 
2 teáskanál friss kapor, apróra vágva, 
1 teáskanál friss majoranna, apróra vágva, 
1 teáskanál friss kakukkfű, apróra vágva, 
szőlő
sós-sajtos keksz. 

Tovább

Máktorta citromkrémmel

Írta: Keresztesi Judit - Zseniális falatok rovat, Napfény Poszt - 2012. december 27.
maktorta 121229

Hozzávalók:
 
3dl darált mák,
3dl liszt,
3dl kristálycukor,
3dl hideg tej,
10dkg vaj,
5db nyers tojás,
1 evőkanál sütőpor,
1 evőkanál vanília esszencia,
1 kávéskanál só.

A krémhez:
2 evőkanál puha vaj,
12 dkg krémsajt,
20 dkg porcukor,
1 teáskanál reszelt citromhéj,
1-3 evőkanál citromlé. (Ízlés szerint.) Figyelni kell azonban arra, hogy
 a citromlé nehogy túlságosan fellazítsa a krémet.

Tovább
süti beállítások módosítása