Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

Kétszáznegyvennegyedik nap: Activity adventi naptár

2013. december 03. - napfényposzt

Készítette: Keresztesi Barbara
Írta: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat – 2013. december 1. 
adventi naptar nyito01
         A kultúra az ő bölcsességében úgy intézkedett, hogy először esszük az előételt, azután a főételt, majd csak utólag a desszertet. De az általában nálunk löncsölő illetők nem kedvelik a kötöttségeket és mindig jobban tudnak mindent, olyanok, mintha a hétfejű sárkány lennének, haha, haha, vihorásznak fejüket billegetve, tudom-e garantálni, kérdezik, hogy nem jön egy kisebb- horribile dictu nagyobb apokalipszis, miközben kanalazzák itt a levest? Mert ha nincsenek biztosítékaim, és most jól fontoljam meg, mit beszélek, tehát, ha csak egy leheletnyi esély is mutatkozik az ebéd vége előtt eljövő világvégére, akkor ők, bizony-bizony előre kérnék a desszertet. A szaloncukros adventi naptárokat is így fúrják meg általában: pesszimizmusból zabálják ki a december 15-16-17-18-at egyben, mert előre egyszerűen nem lehet látni, mondják, hogy marad-e itt egyáltalán négy nap múlva bármi is az Univerzumból meg mindenből. 
          Erre evolúciós válasz részemről az activity adventi naptár, mely egy nap – egy feladat rendszerben működik karácsony estéig. A kis hengerekben elrejtett üzenetek között nincsenek olyanok (sajnos), hogy „cseréltesd le a nyári gumikat a kocsimon”, de Dr. Freudtól kölcsönvettem azért ezt-azt, például, hogy „definiáld az érzéseidet” vagy „beszélj anyádról”. Persze, ha jobban meggondolom, ezzel nem vagyok kintebb a vízből, mert a feladatok végrehajtója e feladatok elolvasásakor úgyis azt csinálja majd, mint mindenki, aki komplex problémákkal szembesül hirtelen: átsétál a szoros párhuzamban üzemelő szaloncukros adventi naptárhoz, és december 19-től 24-ig bezárólag betömi szájába az egész hetet.

adventi naptar hozzavalok

Hozzávalók: 
1,5 m hosszú, 10 cm vastag szalag vagy pánt, 
többféle vékony szaténszalag, 
olló, 
merített papír, 
feladatok 24 napra, 
olló, 
tű és cérna, 
ragasztó, 
színes filcek a számozáshoz. 
adventi naptar 01
adventi naptar 02
adventi naptar 03
adventi naptar 04
A papírból kivágok 24 téglalapot. A szöveget kinyomtatom, körbevágom és egyenként a merített papírokra ragasztom. A kartonokat hengerekbe tekerem, a hengerek külső oldalát egytől huszonnégyig beszámozom. A vékony szalagot huszonnégy-, egyenként 15 cm hosszúságú darabra vágom. A vastag pánt végére egy akasztót készítek, majd egymástól egyenlő távolságokra felvarrom a szalagokat egymás alá. A hengereket a pántra kötözöm. 
adventi naptar nyito02
adventi naptar nyito03
Szia
Barbi

Fotó: Keresztesi Judit és Fischer Tamás

Százhuszonegy nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

Mi készült itt az elmúlt három napban? 

Kétszáznegyvenharmadik nap: Ezüstcsillámos talpak
Kétszáznegyvenkettedik nap: Kókuszos ananászjégkrém
Kétszáznegyvenegyedik nap: Karácsonyi teríték

>>> Következő nap

kalendarium 112 
 A Merj Alkotni! 365+

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr535673851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása