Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

Kétszázhuszonkettedik nap: South Parkos karácsonyfadíszek

2013. november 10. - napfényposzt

Készítette: Keresztesi Barbara
Írta: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat - 2013. november 9. 
southpark diszek nyito02
         Az Addams Family volt az első sorozat az amerikai televíziózásban, amelyik kilógott a megszokottan fegyelmezett történetek közül. Addig a férfi dolgozott, a nő masnis, fodrozódó A-vonalú szoknyában főzött a tévében. A férj soha nem esett bele szembejövő másik nőkbe, a nő sem, és egyetlen fiú sem merte nyíltan kifejezni érzéseit azáltal, hogy anyjának lakástelefonját, saját készülékének 666-os gyorshívójára rögzítette be. Egyszóval nem volt életszerű az élet, és akkor, 1964-től jöttek ezek az igen merész, daliás amerikai humoristák – akik általában fél vagy legrosszabb esetben is negyed magyarok, de ebből számunkra kredit most nem származik – és nagyon elegánsan álltak a dolgok élére. Egyszóval igazat kezdtek beszélni, ha nem is túlzottan óvatosan, de valahogy mégis úgy, hogy ettől elmenjen a dolgok éle.
         A South Park írói például úgy találták, hogy dogmák megfúrására leghelyesebb, ha az ember finoman, félfamentesen, széles margóval lejegyzett szavait nyolcévesforma rajzfilmgyerekek szájába adja, mert így azokon a szavakon mindenki fetrengve röhög, persze a legnagyobb titokban. A karácsonyi idény első fadíszei ezért, vagy azért, mert a megajándékozott személyisége ezt a viccet szigorúan megkövetelte: ma Cartman, Kyle, Kenny és Stan voltak.

southpark diszek hozzavalok
Hozzávalók:
4 db műanyag, gömb alakú karácsonyfadísz,
fehér univerzális festék,
akril festék,
ecset, rongy, 
egy üveg vagy konzervdoboz,
4 darab evőpálcika,
grafitceruza,
vékonyhegyű fekete univerzális filc.
southpark diszek 01
southpark diszek 02
southpark diszek 03
southpark diszek 031
southpark diszek 032
southpark diszek 04
southpark diszek nyito03
A gömbök végéről leszerelem az akasztót. Mindegyiket átfestem két réteg fehér festékkel. Hagyom száradni. A gömbökre ceruzával viszem fel az arcokat. A bőrszínt sárga, fehér és kárminvörösből keverem ki, és egy vékonyabb ecsettel viszem fel a felületre. Később megfestem a sapkákat és a kapucnit. A szemeket és a szájakat filccel húzom meg. Az akasztókat visszahelyezem a gömbökre, arany zsinórt húzok beléjük, amelynek végét összecsomózom. Ha a gömböket ajándéknak szánom, egy díszdobozban helyezem őket, és a dobozt átkötöm szalaggal.
southpark diszek nyito01
Szia
Barbi

Fotó: Keresztesi Judit
Kredit: Laura Gingerpot Etsy 

Száznegyvenhárom nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

Mi készült itt az elmúlt három napban? 

Kétszázhuszonegyedik nap: Narancsos asztalközép
Kétszázhuszadik nap: Narancs szegfűszegekkel
Kétszáztizenkilencedik nap: Birsalmatorta égetett cukorral

>>> Következő nap

kalendarium 112 
 A Merj Alkotni! 365+ projektben született összes poszt, egy lapon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr195622837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása