Írta: Keresztesi Barbara - Merj Alkotni! 365+ rovat - 2013. június 29.
Most a lassziról szeretnék írni. Ez egy indiai frissítő, tizenkét perccel vagyunk éjfél után, nekem hirtelen csak egy karórás pakisztáni történet jut eszembe. Vagy a Lassie hazatér. Visszakanyarodva a lasszihoz, barackos lett, kissé sós, édes és hideg, a szívószálakra pedig lila pillangókat tettem. Mindenki nagyon örült ennek a nyolcvankilencedik napon.
Az őszibarackos lasszi hozzávalói:
(4 adag lesz belőle)
1 kg fehér húsú őszibarack,
2 dl tej,
3 dl sűrű natúrjoghurt,
két evőkanál porcukor,
két csipet só,
rózsavíz,
10 tok kardamom,
két marék jégkocka.
A barackot megmosom, keresztalakzatban bemetszem a héját. Fél percre lobogó vízbe dobom, kiveszem, majd lehúzom a héját. A húsát lefejtem a magról, és egy gyümölcsprésben kinyomom a levét úgy, hogy a rostjai is belekerüljenek. A dzsúszt lehűtöm, hozzákeverem a hideg joghurtot, a tejet, a cukrot, a sót és két teáskanál rózsavizet. Harminc percre hűtőszekrénybe teszem.
A kardamomtokokból kifejtem a magokat, és egy mozsárban alaposan összetöröm. Két marék jeget összedarálok apírtógépben, és ráöntöm a lasszit. A sűrű italt hosszú poharakba töltöm, őrölt kardamomot szórok a tetejére, és beleszúrom a pillangós szívószálakat. A pillangók elkészítését holnap mutatom meg.
Szia
Barbi
Fotó: Keresztesi Judit és Fischer Tamás
Kettőszázhetvenhat nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.
Mi készült itt az elmúlt három napban?
Nyolcvannyolcadik nap: Szörny könyvjelzők
Nyolcvanhetedik nap: Dinnyelimonádé
Nyolcvanhatodik nap: Pajzán történetek
>>> következő nap