Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

Kardamomos csirke

2012. október 19. - napfényposzt

Írta: Keresztesi Judit - Zseniális falatok rovat - Napfény Poszt - 2012. október 19.
DSC 3823
Kardamomos csirke (egy éjszaka szükséges a pácoláshoz) 

Hozzávalók: 
1-1,5 kg csirkerész (szárny, alsócomb például), 
25 tok kardamom, 
4 fokhagymagerezd, összezúzva, 
3 cm-es gyömbérdarab, lereszelve, 
300 ml natúr joghurt, 
1,5 teáskanál őrölt fekete bors, 
1 citrom lereszelt héja, 
2 evőkanál vaj, 
400 ml kókusztej, 
6 zöld chili paprika, 
2 evőkanál felaprított korianderlevél, 
3 evőkanál citromlé. 

A kókusztej hozzávalói: 
200 g kókuszreszelék, 
1 liter forrásban lévő víz, 
konyhai turmixgép, 
tiszta konyharuha. 
kokusztej
Elkészítés:

Tovább

Bécs és a kardamomos csirke viszonyai

„Van egy hattyús-történetem, 
… odaajándékozom neki …?”
Esterházy Péter

Írta: Keresztesi Judit - Nagycsillag rovat- Napfény Poszt - 2012. október 18.

becs nashmarkt
Naschmarkt Bécsben

Ez a férjem története, nem az enyém. Üzletet kötöttünk, nem egy előnyös üzlet, olyasmi, hogy ő átmozgat egy lakásnyi bútort Budáról Pestre, én meg leírom ide azt az öt mondatot, ami eszébe jutott. Bécsbe utaztunk a hétvégén, hogy megnézzünk egy szobrot, amit nem olyan régen állítottak ki a Múzeum Negyedben. Még nem készült el, vagy nem értek vele oda, vagy nem beszélünk németül. Úgyhogy kimentünk a piacra, és megittunk egy kávét. Ez a piac az uram biztos pontja, hacsak teheti kimegy oda, hogy elmondása szerint, otthon érezze magát. Bort ittunk, mandulát ettünk krémsajttal töltött datolyával, meg kenyeret olyan humusszal, de olyannal… Karamell a váltópénz azon a helyen, mentaillat árad mindenfelől.

Tovább

Kacsa, édes-erős paprika szószban, sütőtökös sajttorta

Írta: Keresztesi Judit - Zseniális falatok rovat, Napfény Poszt  - 2012. október 17.
DSC 3737
Kacsa, édes-erős paprika szószban

Hozzávalók: 
4-6 kacsacomb, 
7 egész szegfűbors, 
1 fahéjrúd, 
½ teáskanál egész feketebors, 
220 g barnacukor, 
60 g plusz 2 evőkanál só, 
3 fokhagymagerezd, 
1 babérlevél, 
fél citrom reszelt héja, 
kacsazsír, vagy olívaolaj. 

A szószhoz: 
120 ml édes csiliszósz, 
60 ml plusz 3 evőkanál fehérborecet, 
1 és ½ teáskanál erős paprikakrém, 
4 evőkanál kukoricakeményítő, 
olaj a sütéshez. 
DSC 3752
Elkészítés:

Tovább
süti beállítások módosítása