Napfény Poszt - Stílus, művészet, társasági élet - Budapest napos oldala

Napfény Poszt

Kardamomos csirke

2012. október 19. - napfényposzt

Írta: Keresztesi Judit - Zseniális falatok rovat - Napfény Poszt - 2012. október 19.
DSC 3823
Kardamomos csirke (egy éjszaka szükséges a pácoláshoz) 

Hozzávalók: 
1-1,5 kg csirkerész (szárny, alsócomb például), 
25 tok kardamom, 
4 fokhagymagerezd, összezúzva, 
3 cm-es gyömbérdarab, lereszelve, 
300 ml natúr joghurt, 
1,5 teáskanál őrölt fekete bors, 
1 citrom lereszelt héja, 
2 evőkanál vaj, 
400 ml kókusztej, 
6 zöld chili paprika, 
2 evőkanál felaprított korianderlevél, 
3 evőkanál citromlé. 

A kókusztej hozzávalói: 
200 g kókuszreszelék, 
1 liter forrásban lévő víz, 
konyhai turmixgép, 
tiszta konyharuha. 
kokusztej
Elkészítés:

1. Készítsük el a kókusztejet. A konyhai turmixgépbe öntsünk 50 g kókuszreszeléket, és adjunk hozzá annyi forró vizet, hogy a keverék könnyen keverhető legyen. Az anyagokat magas fokozaton turmixoljuk, körülbelül egy percen át, majd a pépet kanalazzuk egy lábas fölé helyezett konyharuhába. A konyharuhát fogjuk össze, és szűrjük át rajta a kókusztejet. A műveletet ismételjük meg 50 grammonként a kókuszreszelékkel és kellő mennyiségű vízzel. A kókusztejet tegyük felhasználásig hűtőszekrényben. 
2. Készítsük el a pácot. A kardamomtokokból vegyük ki a magokat, és mozsárban zúzzuk össze. Zúzzuk össze a fokhagymát és a gyömbért is, majd keverjünk hozzájuk körülbelül 50 ml joghurtot. Adjuk a krémhez a kardamomot, a borsot és a reszelt citromhéjat. 
3. A fűszeres krémben keverjük el a megtisztított csirkerészeket, és hagyjuk állni hűtőszekrényben egy éjszakán át. 
4. Másnap hevítsünk vajat egy nagy lábasban, vegyük ki a húst a pácból, és süssük barnára a csirkerészeket. A páckrémet, ha marad a tálban, tegyük félre. 
5. Amikor a csirke bőre szép, barna, öntsük a lábasba a páckrémet, a maradék joghurtot és a kókusztejet. Forraljuk fel a hozzávalókat. 
6. Ezután dobjuk a lábasba az egész chiliket és a korianderleveleket. Lassú tűzön főzzük az ételt 30-35 percig, vagy amíg a csirke megpuhul. Sózzuk meg, ízlés szerint, és keverjük hozzá a citromlevet. Rizzsel, vagy kovásztalan kenyérrel kínáljuk.
DSC 3929

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr934858620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása